Cunoașteți tineri politicieni interesați să se alăture programului Comitetului European al Regiunii pentru Tineri Politicieni Aleși (YEP)? Acum este momentul să le spuneți să aplice. Comitetul European al Regiunilor lansează apelul anual pentru a selecta tineri politicieni aleși foarte motivați să se alăture programului YEP 2023.

Programul YEP oferă tinerilor politicieni aleși locali o oportunitate de a crea rețele, de a face schimb de bune practici, de a culege informații despre legislația UE și oportunitățile de finanțare a UE, de a fi implicați în activitatea CoR și de a se întâlni și dezbate cu membrii CoR și alți politicieni. Mai multe informații despre activitățile YEP sunt disponibile pe pagina web YEP.

Dacă cunoașteți oameni care sunt:

  • ales prin vot universal direct la nivel regional sau local într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-o țară candidată la UE
  • născut după 1 ianuarie 1983
  • vorbitori buni de limba engleză
  • dornici să contribuie la elaborarea politicilor UE, să facă rețea și să își împărtășească experiențele cu alții din întreaga Europă.

Asigurați-vă că aplicați la Apelul YEP 2023 înainte de 10 aprilie.

În acest sondaj, veți fi invitat să vă clasați preferințele de politică și să demonstrați cunoașterea și angajamentul direct față de cel puțin una dintre ele.

Membrii programului YEP pot, de asemenea, să interacționeze cu raportorii CoR pe baza preferințelor lor politice.

Vor fi luate în considerare doar aplicațiile în engleză și franceză.

Notă suplimentară: programul YEP 2023 este deschis și pentru solicitanții din țările candidate la UE (Albania, Moldova, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Turcia și Ucraina).

Pin It on Pinterest

Share This