O uniune de drept Autor: Consiliul Uniunii Europene, Secretariatul General al Consiliului

Prezenta broșură prezintă istoria integrării europene, de la Tratatul de instituire a Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului până la Tratatul de la Lisabona.

Cum funcţionează Uniunea Europeană autor: Comisia Europeană, Direcția Generală Comunicare

Obiectivul acestui ghid este de a vă oferi o incursiune utilă în procesul decizional al Uniunii Europene

Consumatorii, pe primul plan Autor: Comisia Europeană, Direcţia Generală Comunicare

În prezent, Uniunea Europeană numără aproximativ 500 de milioane de consumatori. La fel ca și ei, cu siguranţă și dumneavoastră doriţi să beneficiaţi de o ofertă mai variată și de produse și servicii de mai bună calitate, la un raport calitate‑preţ cât mai bun.

Comisia Europeană 2010-2014 autor: Comisia Europeană, Direcția Generală Comunicare

Comisia Europeană – condusă de preşedintele acesteia, José Manuel Barroso – este alcătuită dintr-un colegiu de 27 de comisari, câte unul din fiecare stat membru al Uniunii Europene. Fiecare comisar se ocupă de un anumit domeniu de politică, desfăşurând o activitate similară celei a miniştrilor din guvernele naţionale. Această broşură oferă o scurtă descriere a activităţii Comisiei Europene.

O nouă revoluţie industrială Autor: Comisia Europeană, Direcţia Generală Comunicare

Europa trebuie să-şi recâştige încrederea în capacitatea de a inventa, de a iniţia proiecte noi, de a inova şi de a creşte. Broşura face parte din seria „Să înţelegem politicile Uniunii Europene”. Aceasta explică modul în care acţionează UE în diverse domenii de competenţă, din ce motive şi cu ce rezultate

Europa ta, drepturile tale - Ghidul drepturilor și oportunităţilor de care beneficiază cetăţenii și întreprinderile europene pe piaţa unică a UE Autor: Comisia Europeană, Direcţia Generală Comunicare

Sunteţi student, persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, lucrător sau pur și simplu consumator? Veţi găsi aici informaţii practice cu privire la călătoriile, studiile sau munca în UE. Oricare ar fi statutul dumneavoastră, piaţa unică a UE vă oferă o serie de avantaje și oportunităţi.
Conduceţi un IMM? Broșura vă va ajuta să identificaţi surse de finanţare, să pătrundeţi pe pieţe noi și să vă reduceţi povara administrativă.

Agricultură: Un parteneriat între Europa şi agricultori Autor: Comisia Europeană, Direcţia Generală Comunicare

Politica agricolă comună (PAC) a UE: pentru hrana noastră, pentru cadrul rural şi pentru mediul în care trăim. Broșura face parte din seria „Să înţelegem politicile Uniunii Europene”. Aceasta explică modul în care acţionează UE în diverse domenii de competenţă, din ce motive și cu ce rezultate

Ghidul inițiativei cetățenești europene Autor: Comisia Europeană, Direcţia Generală Comunicare

Inițiativa cetățenească europeană oferă posibilitatea unui număr de un milion de cetățeni ai UE provenind din cel puțin șapte state membre să îi solicite Comisiei Europene să propună legislație în domenii în care UE are competența de a legifera.

Europa 2020 - Strategia de creștere a Europei Autor: Comisia Europeană, Direcţia Generală Comunicare

Uniunea Europeană și ţările membre au lansat, în 2010, strategia Europa 2020. Strategia abordează atât problemele pe termen scurt legate de criză, cât și necesitatea implementării unor reforme structurale prin măsuri de stimulare a creșterii menite să pregătească economia Europei pentru provocările viitoare

Pin It on Pinterest

Share This