O bună practică remarcabilă a fost evidențiată în rețeaua franceză EUROPE DIRECT în urma unei simulări intense a Consiliului UE privind elaborarea politicilor de apărare și securitate. La 30 iunie, ED Besançon/Dijon, împreună cu Maison de l’Europe din Bourgogne-Franche-Comté, au organizat acest eveniment, sprijinind colegii lor în îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților lor în domeniu.

Simularea Consiliului UE a fost o oportunitate valoroasă pentru participanți de a se familiariza cu procesul de luare a deciziilor la nivel european în ceea ce privește apărarea și securitatea. Prin intermediul acestei metode interactive, participanții au putut experimenta și înțelege mai bine aspectele cheie ale negocierilor și colaborării între statele membre ale UE în acest domeniu crucial.

Deși webinariile oferite de EUROPE DIRECT au fost utile în ceea ce privește furnizarea de informații și cunoștințe, evenimente precum simularea Consiliului UE demonstrează un nivel superior de implicare și experiență practică pentru participanți. Aceste activități contribuie semnificativ la îmbunătățirea competențelor și abilităților membrilor rețelei EUROPE DIRECT, oferindu-le o înțelegere mai profundă a modului în care funcționează instituțiile UE și cum pot fi implicați în elaborarea politicilor europene.

Pentru a afla mai multe detalii despre această simulare a Consiliului UE și despre alte evenimente similare organizate de EUROPE DIRECT, vă încurajăm să contactați centrele responsabile din rețea. Aceste activități sunt parte integrantă a eforturilor DG COMM (Directoratul General Comunicare al Comisiei Europene) de a promova o mai bună înțelegere a Uniunii Europene și de a încuraja colaborarea și dezvoltarea în cadrul rețelei EUROPE DIRECT.

Pin It on Pinterest

Share This