Cunoașteți concursul RegioStars, organizat și finanțat de Comisia Europeană, prin Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană (DG REGIO), din 2008?

RegioStars este o competiție anuală al cărei scop este să demonstreze impactul avut de proiectele finanțate din fonduri europene și de politicile europene privind dezvoltarea regională.

În 2023 se relansează competiția sub un nou format. Noutatea constă în faptul că, începând cu acest an pot participa la concurs toate programele și proiectele finalizate, inclusiv din perioada de programare 2014-2020. Ca la edițiile precedente, înscrierile proiectelor se va realiza prin încadrarea în una din cele 6 categorii aliniate la obiectivele UE 2021-2027. 

Cele 6 categorii la care participanții se pot alătura sunt:

  • Categoria 1: ”O Europă competitivă și inteligentă”
  • Categoria 2: ”O Europă verde”
  • Categoria 3: ”O Europă conectată”
  • Categoria 4: ”O Europă socială și inclusivă”
  • Categoria 5: ”O Europă mai apropiată de cetățeni”
  • Categoria 6: ”Anul European al competențelor”

Procesul de selecție a proiectelor în concordanță cu cerințele concursului, are două faze:

  1. Înscrierea tuturor propunerilor pe platformă până în 31 mai 2023.

Un juriu format din experți va analiza și selecta din toate candidaturile un număr de 5 proiecte care vor trece în următoarea fază a concursului.

  1. Cele 5 proiecte selectate în faza 1 vor fi prezentate în fața juriului, acesta din urmă luând decizia finală privind proiectul câștigător care va fi premiat în gala RegioStars.

Ceremonia oficială de decernare a premiilor RegioStars va avea loc în Republica Cehă, la Ostrava pe data de 16 noiembrie 2023. Pe lângă marele premiu, câștigătorii fiecărei categorii vor primi o campanie de comunicare locală gestionată în cooperare cu DG Regio.

Dacă considerați că proiectul dumneavoastră are calitățile necesare pentru a fi înscris în concursul RegioStars, DG REGIO a publicat ghidul și regulile competiției cu mai multe detalii, care se găsesc pe site-ul concursului https://regiostarsawards.eu/, inclusiv în limba română.

Termenul limită de înscriere a propunerilor este 31 mai 2023.

MULT SUCCES TUTUROR BENEFICIARILOR CARE SE ÎNSCRIU LA ACEST CONCURS!

Pin It on Pinterest

Share This