Provocarea orașelor inteligente (Intelligent Cities Challenge) este o inițiativă a Comisiei Europene care sprijină orașele europene către tranziția ecologică și digitală a economiilor locale, prin tranzacții ecologice locale. ICC ajută orașele să valorifice puterea tehnologiilor de ultimă oră, îmbunătățind în același timp competitivitatea economică, rezistența socială și calitatea vieții cetățenilor europeni. Orașele din Europa care doresc să accelereze tranziția gemenelor se pot aplica acum pentru a face parte din una dintre cele mai mari inițiative de sprijin ale comisiei europene care susțin orașele europene în tranzițiile lor ecologice și digitale.

Fiecare oraș participant va fi solicitat să implementeze o tranzacție ecologică locală sau o serie de acțiuni concrete la nivel local pentru a ajuta orașele să treacă la economii mai rezistente și mai durabile. Abordarea ICC a tranzacțiilor ecologice locale se bazează pe guvernare, acțiuni, obiective integrate și parteneriate.

Sunteți gata să începeți provocarea?
Aplicați aici pentru a vă exprima interesul de a vă alătura provocării orașelor inteligente!
Toate cererile ar trebui să fie făcute pe site -ul Intelligent Cities Challenge aici până la termenul limită la 28 aprilie 2023.

O verificare de eligibilitate înainte de trimitere este oferită tuturor orașelor care se aplică înainte de 7 aprilie 2023 pentru a stabili dacă pot continua cu cererile lor. Noile orașe vor fi evaluate și, dacă sunt reușite, invitate la faza de interviu. Orașele vor fi notificate cu privire la acceptarea lor înaintea fazei de bord la sfârșitul lunii iunie 2023.

Care sunt avantajele în aderarea ICC 2.0?

Această nouă fază a provocării se va baza pe lecțiile învățate în prima fază cu o abordare reînnoită pentru a genera mai mult impact adaptat nevoilor orașelor. Prin unirea sau continuând să lucrați cu programul, veți avea acces la o serie de beneficii și veți construi pe realizări din prima fază.

Deveniți inspirați de cele mai bune exemple: prin schimbul cu colegii, mentorii europeni și internaționali și aflați cum orașele folosesc tehnologii pentru a rezolva provocările urbane.

Creșteți vizibilitatea, recunoașterea și oportunitățile de afaceri pentru orașul dvs: Deveniți parte a unei renumite comunități internaționale de orașe inovatoare pentru colaborări.

Transformați strategia în acțiune de impact: împreună cu expertul dvs. principal, implementați proiecte pe termen scurt și lung, adaptate la locul în care vă aflați în călătoria dvs., de exemplu: oferte ecologice locale, proiecte în jurul construcției, mobilitate și energie; Utilizarea accesului la finanțare, refacerea și achiziția de asistență transversală și inițiative circularitate etc.

Obțineți vocea voastră auzită: Promovați diplomația orașului și sensibilizați printr-o serie de ateliere față în față, oportunități de rețea și de mers.

Utilizați-vă cunoștințele nou-dezvoltate: deveniți un model regional de rol și ajutați orașele vecine să accelereze tranziția în ecosisteme verzi și digitale și creați noi oportunități pentru toți.

Luați-l în ritmul propriu: Orașele pot urma programul la viteze diferite, în funcție de resursele și ambițiile orașului.

Pin It on Pinterest

Share This