În luna decembrie 2014 Direcția Generală Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene a lansat ediția din 2015 a premiilor RegioStars. Premiile RegioStars pun în lumină cele mai impresionante și mai inovatoare proiecte europene cofinanțate de politica de coeziune a UE.

Ulterior selectării de către un juriu independent, managerii de proiect și reprezentanții Autorităților de management ai proiectelor finaliste vor fi invitați să participe la ceremonia de decernare a premiilor RegioStars, care va avea loc cu ocazia Săptămânii europene a regiunilor şi oraşelor din 13 octombrie 2015. Corina Crețu, comisarul UE pentru politică regională, și președintele juriului premiilor RegioStars vor înmâna proiectelor câștigătoare un trofeu și un „certificat de câștigător RegioStars”.

Categoriile premiilor pentru 2015 sunt:
1. CREȘTERE INTELIGENTĂ: Descătușarea potențialului de creștere al IMM-urilor pentru o economie digitală
2. CREȘTERE DURABILĂ: Mobilizarea investițiilor în eficiența energetică în beneficiul cetățenilor și societății
3. CREȘTERE FAVORABILĂ INCLUZIUNII: Integrarea în societate a persoanelor expuse riscului de excluziune socială
4. CITYSTAR: Transformarea orașelor pentru viitoarele provocări

Informații suplimentare privind modalitățile de înscriere, inclusiv ghidul pentru candidați, formularul de înscriere, precum și criteriile de eligibilitate și de atribuire a premiilor, pot fi găsite pe site-ul web RegioStars:

http://ec.europa.eu/regional_policy/projects/regiostars/regiostars_en.cfm

Formularele de înscriere pot fi completate în limbile engleză, franceză sau germană. Deşi iniţial candidaturile trebuie depuse până la 28 februarie, Comisia Europeană a anunţat că tremenul de înscriere a fost prelungit, astfel acestea pot fi depuse până la data de 15 martie 2015.

Pin It on Pinterest

Share This