Turismul cultural este sectorul cu cea mai rapidă creștere în domeniul turismului european și poate contribui atât la sustenabilitatea și competitivitatea turismului din Uniunea Europeană, cât și la viitorul durabil al siturilor de patrimoniu și al comunităților locale. 

Premiile Europene pentru Destinații Turistice Culturale Sustenabile sporesc vizibilitatea destinațiilor de turism cultural european, creează o platformă de schimb de experiență și cunoștințe și promovează crearea de rețele între destinații. Concursul de premii este deschis pentru destinații turistice din toată Europa, pentru a-și prezenta rezultatele în turismul cultural durabil sub șapte categorii selectate.

Premiile sunt organizate din 2014 de către Comisia Europeană de Turism în teme anuale, în beneficiul destinațiilor, comunităților, asociațiilor, întreprinderilor, cetățenilor și vizitatorilor.

Participarea este deschisă tuturor destinațiilor turistice din Europa, autorităților naționale, regionale și locale, consiliilor de administrație și asociațiilor turistice, organizațiilor de gestionare a destinațiilor, muzeelor, centrelor de interpretare, festivalurilor și ONG-urilor culturale.

Tema generală a apelului pentru 2020 este: „Dezvoltarea și promovarea turismului de interes special bazat pe patrimoniul cultural”. Premiile vor fi acordate pentru destinațiile turistice culturale care au obținut rezultate semnificative legate de îmbunătățirea experienței vizitatorilor, respectând tradițiile și implicând comunitățile locale. Premiile 2020 abordează următoarele aspecte legate de patrimoniu ale turismului cultural durabil:

  1. Moștenirea industrială
  2. Patrimoniul maritim, costier și acvatic, susținut de traseul cultural „Ruta Fenicienilor” al Consiliului Europei
  3. Inovare și digitalizare în turism cultural durabil, spre destinații inteligente
  4. Produse turistice tematice transnaționale
  5. Turismul vinicol, susținut de traseul cultural „Iter Vitis” al Consiliului Europei.

Solicitanții trebuie să abordeze una dintre temele de mai sus.

Câștigătorii premiilor vor fi anunțați la Ceremonia de premiere care va avea loc în cadrul celei de-a 13-a Conferințe internaționale pentru turismul cultural pe tema „Dezvoltarea și promovarea turismului de interes special bazat pe patrimoniul cultural”, organizată de ETCN în perioada 22-24 octombrie 2020 în Krk / Rijeka, Croația. Finalistii selectati vor fi invitati la Conferinta ECTN 2020 si la Ceremonia de premiere.

Formularul de cerere și Declarația solicitantului pot fi descărcate în format Word de pe site-ul web:

www.culturaltourism-network.eu/award-2020.html

Instrucțiuni detaliate despre cum să completați formularul de cerere sunt furnizate în formularul de cerere. Vă rugăm să completați toate secțiunile formularului de cerere în limba engleză (cererile în alte limbi nu vor fi luate în considerare). Vă rugăm să semnați Declarația, să scanați și / sau să adăugați o semnătură digitală și să trimiteți împreună formularul de cerere și Declarația împreună prin e-mail la: Awards@culturaltourism-net.eu . Nu este necesară nicio versiune pe hârtie a cererii.

Cererile de înscriere în concurs trebuie depuse până la 1 iulie 2020 – 17:00 CET (ora Centrală Europeană).

Pin It on Pinterest

Share This