Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează, în cadrul inițiativei Campaniile Educaționale pe teme legate de UE, în parteneriat cu Ministerul Educației, concursul Lider European, care se adresează tuturor elevilor de liceu din clasele IX – XII. „Lider European” își propune să dezvolte și să premieze abilitățile de leadership și de vorbire în public, așa că este șansa ta să te faci remarcat. Concursul se desfășoară în perioada septembrie-noiembrie 2022 și este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației.

Ești elev de liceu și vrei să înveți lucruri noi și să îți dezvolți abilitățile de vorbire în public? Atunci găsește-ți trei colegi, un profesor care să vă coordoneze, spune-le și prietenilor tăi și înscrieți-vă toți la concursul „Lider European”.

Pe data de 6 și 7 octombrie 2022, Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează o serie de webinarii de informare și pregătire în care vom discuta cu elevi din toată țara despre „Lider European”. Vă puteți înscrie în perioada 26-30 septembrie 2022.

Data limită pentru înscrierea în concurs este de 16 octombrie 2022, iar proiectele se trimit până pe 13 noiembrie 2022. Cele opt echipe finaliste (trei locuri pe podium și cinci mențiuni) vor fi anunțate pe 22 noiembrie 2022.

Dacă și tu vei fi parte dintre cele trei echipe de pe podium, atunci vei avea șansa să îți susții proiectul chiar la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, la finalul lunii noiembrie.

Regulamentul concursului, instrucțiunile pentru participare și resursele pentru pregătire se găsesc pe linkul: https://romania.representation.ec.europa.eu/lider-european_ro

Lider European este o competiție care își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor de liceu, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul comunității lor. Obiectivul concursului este de a spori și consolida spiritul Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de valorile și temele europene. Provoacă elevii de liceu, din clasele IX-XII, să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă problemelor sau oportunităților existente în comunitățile locale. Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile: educație, social, cultural, afaceri/ economic și de mediu. Anul trecut, 1600 de liceeni au participat la concursul „Lider European”. Acum este rândul tău!

Reprezentanța Comisiei Europene în România acționează ca voce a Comisiei în România. Printre numeroasele atribuții pe care le are, Reprezentanța Comisiei Europene în România se implică în dialoguri cu cetățenii, mediul universitar, societatea civilă, partenerii sociali și cu alte părți interesante și organizează comunicarea, dialogul și alte interacțiuni în legătură cu diverse priorități și politici ale UE. Activitatea Reprezentanței este completată de cea a centrelor EUROPE DIRECT, care comunică și oferă informații cetățenilor la nivel regional și local, în toată Uniunea Europeană.

Calendarul competiției Lider European 2022

26 – 30 septembrie / Înregistrarea la întâlnirile ONLINE de informare
Înscrierea profesorilor împreună cu elevii din unitățile de învățământ pe care le reprezintă la întâlnirile de informare și pregătire online.

Înscrieți-vă pe link-ul următor: lidereuropean.ro

6 și 7 octombrie / Întâlnirile ONLINE
Organizarea întâlnirilor online de informare și pregătire – profesorii și elevii se înregistrează și participă la cele două întâlniri online dedicate, susținute de profesioniști, care vor oferi toate informațiile necesare si vor răspunde întrebărilor adresate de participanți.

10 – 16 octombrie / Înscrierea în concurs
7 – 13 noiembrie / Transmiterea proiectelor
14 – 20 noiembrie / Evaluare
22 noiembrie / Anunțarea finaliștilor
28 noiembrie / Finala

Pin It on Pinterest

Share This