Ai 18 ani și ești rezident legal într-un stat membru al UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+? Pregătește-te să explorezi Europa! DiscoverEU a intrat în familia programului Erasmus+ și contribuie la buna desfășurare a Anului european al tineretului, oferind și mai multe permise de călătorie și oportunități. DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+ care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe de învățare. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Ai la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie.

Ai 18 ani și ești rezident în Uniunea Europeană sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia)? DiscoverEU își oferă șansa de a participa la o experiență de călătorie care îți va permite să descoperi diversitatea Europei, să afli mai multe despre patrimoniul cultural și istoria acesteia și să intri în contact cu oameni de pe tot continentul. În plus, DiscoverEU îți permite să îți dezvolți competențe utile pentru viitor, cum ar fi independența, încrederea și deschiderea către alte culturi.

Începând din 2022, participanții selectați vor primi un card DiscoverEU cu reduceri pentru vizite culturale, activități de învățare și sportive, transport local, cazare, alimente etc.

DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+. Scopul său este să le ofere tinerilor în vârstă de 18 ani o experiență de călătorie care le va întări sentimentul de apartenență la Uniunea Europeană și le va permite să exploreze diversitatea Europei, patrimoniul cultural și istoria acesteia, să-și creeze legături cu persoane de pe întregul continent și, în cele din urmă, să se descopere pe ei înșiși.

În octombrie 2022, Comisia Europeană și Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură (EACEA) vor selecta cel puțin 35 000 de tineri care îndeplinesc criteriile de eligibilitate descrise mai jos. Persoanele interesate se pot înscrie pe Portalul european pentru tineret.

Perioada de înscriere începe marți, 11 octombrie 2022, la ora 12:00 (CEST) și se încheie marți, 25 octombrie 2022, la ora 12:00 (CEST).

Comisia Europeană și EACEA le vor oferi tinerilor selectați permise de călătorie cu care vor putea explora Europa între 1 martie 2023 și 29 februarie 2024, pe o perioadă de maximum o lună.

În principiu, solicitanții selectați vor călători cu trenul. Totuși, pentru a asigura un acces cât mai larg posibil, proiectul permite utilizarea unor mijloace alternative de transport, de exemplu feribotul și autocarul dacă este necesar, și ține cont de considerente de mediu, de timp și de distanță.

În cazuri excepționale, dacă nu există niciun alt mijloc de transport disponibil, va fi permisă călătoria cu avionul. Acest lucru va garanta că tinerii care locuiesc pe insule sau în regiuni îndepărtate vor avea și ei șansa de a participa la Discover EU.

Poți să iei legătura cu alți câștigători DiscoverEU și să-ți faci planuri de călătorie împreună cu ei. Pentru aceasta, intră în grupul de Facebook DiscoverEU. Înscrie-te în grup acum și poți discuta cu alți participanți. Odată selectat, agențiile naționale Erasmus+ te vor ajuta să înveți și să-ți creezi conexiuni, organizând reuniuni pentru pregătirea călătoriei și întâlniri între participanți.

Ca ambasador DiscoverEU, te invităm să îți împărtășești experiențele de călătorie pe rețelele sociale (Instagram, Facebook și/sau Twitter), cu hashtagul #DiscoverEU. De asemenea, poți alege să susții o prezentare în cadrul școlii sau al comunității tale locale. În plus, poți să participi la concursul foto/video #DiscoverEU și să câștigi premii incredibile.

Mai multe detalii aflați accesând link-ul: https://youth.europa.eu/discovereu_ro

Pin It on Pinterest

Share This