Comisia Europeană a lansat programul #EUinMyRegion Media Trips, o inițiativă inovatoare care oferă jurnaliștilor locali și regionali din Uniunea Europeană oportunitatea de a participa la călătorii de studiu și de a obține o mai bună înțelegere a politicilor și a funcționării Uniunii Europene. Acest program reprezintă o modalitate excelentă pentru jurnaliștii interesați să își îmbogățească cunoștințele și să se conecteze cu colegii din alte țări și regiuni ale UE.

Prin intermediul călătoriilor de studiu, jurnaliștii participanți vor beneficia de un program cuprinzător care va include un training online de două ore, înainte de începerea călătoriei. Această sesiune de pregătire va oferi participanților o înțelegere mai profundă a politicilor UE, cu accent deosebit pe politica de coeziune. De asemenea, jurnaliștii vor avea oportunitatea de a intra în contact cu experți din cadrul Comisiei Europene și de a explora instrumentele de date disponibile pentru jurnaliști.

Călătoria de studiu la Bruxelles va dura două zile și va fi plină de sesiuni informativ-educative, inclusiv prezentări despre instituțiile, structura și procedurile UE, politica de coeziune a UE și modul în care aceasta abordează frauda și gestionarea defectuoasă cu fonduri. De asemenea, participanții vor avea ocazia să viziteze proiecte reprezentative și alte instituții ale UE, pentru a obține o perspectivă cuprinzătoare asupra activităților UE.

Se așteaptă ca aproximativ 40 de jurnaliști din toate statele membre ale UE să se alăture fiecărei călătorii de studiu. Comisia Europeană va suporta costurile de călătorie și cazare pentru jurnaliștii selectați care participă la program.

#EUinMyRegion Media Trips oferă o oportunitate unică de dezvoltare profesională și de extindere a rețelei de contacte pentru jurnaliștii locali și regionali din Uniunea Europeană. Acest program contribuie la creșterea înțelegerii publicului larg asupra politicii UE și la promovarea unui jurnalism de calitate în cadrul Uniunii Europene.

Pentru mai multe informații și pentru a aplica la program, vă rugăm să consultați informațiile disponibile pe site-ul oficial al programului #EUinMyRegion Media Trips.

Pin It on Pinterest

Share This