Ce-ar fi să facem un apel la companii și organizații să își unească forțele cu Comisia  Europeană, să pună în lumină importanța diversității și a incluziunii la locul de muncă și în societate prin organizarea de evenimente și activități pe tot parcursul lunii Mai.

Tema acestui an este crearea de legături. Crearea de legături între organizații și domenii ale politicii de incluziune și diversitate (rasă, sex, vârstă etc.).

Vă încurajăm să creați parteneriate cu ONG-uri, instituții guvernamentale, alte societăți sau societatea civilă pentru a lucra împreună la promovarea diversității. Am dori, de asemenea, să construiți legături între diferitele aspecte ale diversității și să vă asigurați că politicile și activitățile dumneavoastră sunt mai intersectoriale.

Pentru a începe orice călătorie sau pentru a vă evalua progresul trebuie să știți unde vă aflați. Anul acesta, invităm toate organizațiile să aducă în centrul atenției evaluarea diversității și incluziunii și să se întrebe: Funcționează politicile noastre în domeniul diversității? Cunoaștem care este mixul angajaților noștri? Suntem deschiși față de toate diversele talente? Politicile și strategiile noastre ne susțin în crearea unor medii pline de respect, încurajare și inspirație pentru toată lumea?

Să ai succes înseamnă să știi cum să construiești punți de legătură. Legături cu noi veniți, membri ai echipei, parteneri de afacere, furnizori, clienți și autorități publice, precum și între diferite politici și strategii din cadrul unei organizații.

Aceasta este șansa organizației dumneavoastră de a lua atitudine și de a promova diversitatea și incluziunea. Organizați activități sau evenimente în cursul lunii mai: promovați politicile de diversitate și incluziune ale societății dumneavoastră în rândul personalului în cadrul unor ateliere de lucru sau pe rețelele de socializare folosind #EUDiversityMonth, de exemplu. De ce să nu folosiți această lună ca imbold pentru a dezvolta noi inițiative care să vă ajute societatea să progreseze?

Aveți nevoie de inspirație? Apelați la cartele naționale ale diversității sau la ghidul pentru idei.

Trebuie să colaborăm în această perioadă plină de provocări. Diversitatea și incluziunea promovează comunități solidare și valorifică inovația și creșterea. Pentru a face acestea, trebuie să folosim toate talentele și să nu lăsăm pe nimeni în urmă. De aceea, este important să evaluăm unde ne aflăm și dacă politicile noastre în materie de diversitate sunt eficiente. Mă adresez tuturor organizațiilor să mi se alăture în mai 2023 pentru a sărbători Luna europeană a diversității și să adopte o poziție fermă în favoarea unor locuri de muncă diverse, incluzive și egale.” – a declarat Helena Dalli, comisara europeană pentru egalitate

Pentru mai multe detalii despre Luna Mai marchează luna europeană a diversității în UE accesați următorul link: https://eudiversity2023.eu/european-diversity-month-2023/

Pin It on Pinterest

Share This