Într-o mișcare menită să îmbunătățească viața tinerilor afectați de conflicte și migrație în masă ca urmare a războiului, un proiect pilot inovator se desfășoară pentru a promova integrarea lor în comunitățile gazdă prin intermediul sportului. Acest proiect are potențialul de a servi drept model pentru inițiative similare în întreaga Europă.

Obiectivul Proiectului:

Proiectul se concentrează pe încurajarea integrării copiilor și tinerilor afectați de război în comunități. Prin participarea la sesiuni sportive, acești tineri își pot îmbunătăți bunăstarea mentală și se pot pregăti pentru adaptarea la noul lor mediu. Activitățile sportive facilitează interacțiunea cu comunitatea gazdă, contribuind la integrarea acestora în sistemul de învățământ și pe piața muncii.

Domeniul de Aplicare:

Pentru a obține cele mai bune rezultate, activitățile sportive sunt organizate la nivel local, în principal prin intermediul cluburilor sportive de bază, într-o singură țară. Acest lucru se datorează faptului că este mai ușor să se răspundă nevoilor de integrare prin implementarea activităților la nivel local. Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt copiii și tinerii afectați de crize umanitare și procese de migrație în masă din cauza războiului.

Activități și Impact:

Activitățile sportive sunt concepute pentru a îndeplini obiective sociale și psihosociale specifice și trebuie să fie adecvate vârstei și culturii participanților. Experții și antrenorii cu experiență îi ajută pe participanți să se simtă confortabil și îi încurajează să-și folosească abilitățile de performanță existente. Aceasta necesită cooperarea între cluburile sportive și centrele sportive de bază care pot oferi sprijin social, psihologic sau pedagogic.

Rezultatele Așteptate:

Rezultatele așteptate ale acestui proiect includ:

  1. Promovarea angajării tinerilor afectați de război în comunități prin intermediul activităților sportive la nivel local.
  2. Facilitarea depășirii traumei, adaptarea la noi medii și construirea de legături cu comunitățile temporare de găzduire.
  3. Îmbunătățirea bunăstării fizice și psihice a celor strămutați prin participarea la sesiuni sportive.
  4. Colectarea de experiențe și bune practici pentru a inspira și sprijini inițiative similare în alte părți ale Europei.

Impact Așteptat:

Acest proiect are potențialul de a schimba viețile tinerilor afectați de război, oferindu-le oportunitatea de a se integra în comunitățile gazdă și de a-și îmbunătăți calitatea vieții prin intermediul sportului. În plus, proiectul are scopul de a inspira și alte cluburi sportive să inițieze programe similare pentru sprijinirea tinerilor în nevoie.

Data limită de depunere este 17 octombrie 2023, ora 17 CET
Bugetul este de maximum 400.000 euro per proiect, iar finanțarea este de 80%.

Pentru mai multe detalii apăsați aici !

Pin It on Pinterest

Share This