Vă invităm să urmăriți documentarul: Generațiile UE. Istoria Europei pe scurt. Documentarul marchează cele mai importante momente care au condus la Uniunea Europeană de astăzi.

Documentarul este disponibil pe pagina noastră de Facebook, accesând acest link: https://www.facebook.com/watch/?v=2723219867919809&extid=G7VTlNttFHvWgkcY

 

Acesta a fost lansat înaintea #SOTEU, discursul anual despre Starea Uniunii Europene, susținut de Președintele Comisiei Europene. Ursula von der Leyen, va susține primul său discurs privind starea Uniunii în 16 septembrie 2020, la ora 10:00 a.m. (ora României). Discursul va fi urmat de o dezbatere, în plen, cu membrii Parlamentului European.
 

În urmă cu un an, Comisia von der Leyen a făcut Europei o promisiune: să fie îndrăzneți și curajoși, ori de câte ori este nevoie de acțiune la nivel european. În primele zile ale mandatului, noua Comisie a stabilit un curs nou și ambițios pentru Uniunea Europeană: Pactul verde European, o nouă strategie industrială, tranziția economiei europene către un viitor verde și digital, consolidarea competitivității pe scena globală. Apoi a venit pandemia – cu tragedii umane, blocări și reacții economice.

De-a lungul crizei, Comisia Europeană s-a adaptat la circumstanțe neprevăzute și dramatice, respectând în același timp principiile și aspirațiile prezentate în orientările politice de acum un an. Pandemia a patentat ceea ce se știa deja: Europa avea nevoie de schimbări, să ne îndreptăm către o economie mai puțin poluantă și mai circulară, potrivită pentru era digitală. Pandemia a accelerat schimbarea care se întâmpla deja. 

 

Pin It on Pinterest

Share This