Circular Invest și DEFINITE-CCRI oferă asistență gratuită pentru dezvoltarea proiectelor pentru a sprijini implementarea proiectelor de economie circulară în orașele și regiunile europene. Autoritățile locale și regionale selectate vor beneficia de sprijin personalizat de mentorat pentru a dezvolta proiecte bancare de economie circulară.

Schimbarea rapidă a climei noastre și provocările fără precedent pentru umanitate au făcut urgent adoptarea unui model de dezvoltare mai durabil și circular. Pentru a accelera tranziția, multe orașe, regiuni și alți promotori din Europa dezvoltă și aplică deja proiecte de economie circulară. Cu toate acestea, din cauza riscurilor percepute implicate, astfel de proiecte se luptă adesea să asigure investițiile necesare, împiedicând implementarea acestora.

Pentru a face față acestei provocări, o nouă inițiativă numită CircularInvest a fost lansată în cadrul Inițiativei Circulare pentru Orașe și Regiuni (CCRI) pentru a reduce decalajul dintre dezvoltarea și implementarea proiectelor de economie circulară, ajutând beneficiarii proiectelor circulare să devină pregătiți pentru investiții și să acceseze resurse financiare.

CircularInvest va oferi asistență gratuită pentru dezvoltarea proiectelor celor mai promițătoare idei europene de economie circulară, oferind o varietate de servicii personalizate în funcție de nevoile acestora, inclusiv:

  • Dezvoltarea planului de afaceri
  • Pregătirea pentru investiții
  • Circularitatea

Proprietarii de proiecte de economie circulară pot aplica pentru asistență pentru dezvoltarea proiectelor CircularInvest depunându-și cererile prin apeluri deschise pe platforma CircularInvest (www.circularinvest.eu)

Primul apel  va fi deschis până în 30 iunie 2023.

Fiți la curent cu toate evoluțiile urmând platforma CircularInvest.

Pin It on Pinterest

Share This