De la 1 iulie 2020, noul Europass va oferi instrumente și informații noi, care îi va ajuta pe aplicanti să își adapteze cariera într-o lume care este în plină schimbare.

Europass este un portofoliu personal de documente pe care cetățenii îl pot folosi pentru a-și face cunoscute calificările si competentele în Europa, în vederea facilitării accesului pe piața muncii sau la programe de educație si formare. Nu este vorba de un instrument de validare sau recunoaștere oficială a competențelor și calificărilor, ci o platformă comună de prezentare a acestora, care facilitează recunoașterea lor la nivel european.

 

Ce anume se lansează odată cu noul Europass?

Noul Europass oferă cetățenilor din întreaga Europă posibilitatea să își creeze un profil unde pot înregistra toate abilitățile, calificările, interesele și experiențele lor de pe piața muncii. Pe baza acestui fapt, utilizatorii vor primi sugestii personalizate despre cursuri și locuri de muncă (prin EURES) în portofoliul lor. Dacă doresc să solicite oportunități, utilizatorii pot pregăti CV-uri și scrisori de intenție folosind noul editor online. De asemenea, pot alege să adauge fișiere (documente, diplome, imagini) la o bibliotecă personală, astfel încât informațiile și documentele lor să fie disponibile într-o singură locație sigură. Utilizatorii pot, de asemenea, să partajeze o legătură a profilului lor cu angajatorii, recrutorii și serviciile de angajare pentru consiliere și sprijin în carieră.

Pe lângă noile instrumente, cursanții și lucrătorii din toată Europa pot accesa informații relevante despre studiile și munca în Europa, inclusiv link-uri către serviciile naționale furnizate de statele membre.  Aceste informații, precum și toate instrumentele vor fi disponibile gratuit în 29 de limbi, cu scopul de a sprijini cât mai mulți europeni să facă următorul pas în dezvoltarea carierelor lor cu Europass.

Pentru mai multe detalii sau pentru a crea un cont se poate accesa http://europass-ro.ro/index.php

Pin It on Pinterest

Share This