Comisia Europeană a anunțat rezultatele remarcabile ale apelului pentru acțiunile Marie Skłodowska-Curie (MSCA) din 2022 pentru cofinanțarea programelor regionale, naționale și internaționale (COFUND), care vizează dezvoltarea și promovarea abilităților potrivite în Europa. Prin finanțarea a 30 de proiecte COFUND în valoare de 95 de milioane EUR, Comisia pune accentul pe pregătirea și dezvoltarea carierei academice de înaltă calitate.

Dintre cele 30 de proiecte COFUND, 16 sunt dedicate programelor de pregătire doctorală, oferind o oportunitate excelentă pentru tinerii cercetători să-și înceapă carierele academice. Celelalte 14 programe vizează bursele post-doctorale, oferind susținere și sprijin pentru cercetătorii aflați în etapele avansate ale carierei lor. Toate proiectele selectate sunt recunoscute pentru calitatea lor remarcabilă și contribuția lor semnificativă la dezvoltarea cercetării și inovării în Europa.

Programul COFUND are ca obiectiv promovarea standardelor înalte și a condițiilor excelente de muncă, în conformitate cu cele mai bune practici ale MSCA. Această inițiativă oferă oportunități valoroase pentru formarea și dezvoltarea profesională a cercetătorilor prin mecanisme de cofinanțare, în colaborare cu programele regionale, naționale și internaționale.

Prin intermediul acestor proiecte finanțate, Comisia Europeană se angajează să asigure că Europa dispune de abilitățile și competențele necesare pentru a răspunde provocărilor complexe ale secolului al XXI-lea. Dezvoltarea și promovarea cercetării de înaltă calitate, împreună cu crearea unor condiții optime pentru formarea și dezvoltarea carierei cercetătorilor, sunt elemente esențiale pentru prosperitatea și inovarea continuă în Europa.

Pentru a afla mai multe detalii despre aceste proiecte și povestea completă, vă invităm să consultați informațiile disponibile pe site-ul oficial al Comisiei Europene.

Pin It on Pinterest

Share This