Răspunde la întrebare prin intermediul unei înregistrări video de 1 minut și înscrie înregistrarea în concursul lansat de Comisia Europeană! Poți câștiga o excursie la Bruxelles! 

 

Comisia Europeană a lansat o competiție video cu titlul “Ce înseamnă o Europă unită pentru tine?”. Competiția se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 13 şi 15 ani atât din statele membre ale UE, cât și din statele candidate, precum și din cele potențial candidate din Europa de Sud – Est (Albania, Bosnia şi Herțegovina, Fosta Republică lugoslavă a Macedoniei, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Turcia). Candidaturile pot fi trimise în oricare dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene sau în limba maternă a candidatului, până la data de 10 aprilie 2015, la următoarea adresă de internet:

http://ec.europa.eu/enlargement/news_corner/video_competition/index_en.htm.

Juriile naționale vor selecta câte o candidatură din fiecare țară. Cei ce vor fi declarați câștigători vor fi invitați la Bruxelles, unde vor avea ocazia să exploreze orașul și instituțiile europene și să întâlnească alți tineri din toată Europa.

 

Regulamentul concursului

Fiecare participant poate trimite o singură candidatură. În cadrul concursului vor fi acceptate doar lucrările originale. În videoclip pot fi prezente şi alte persoane, însa unul singur poate trimite videoclipul ca autor, neacceptându-se candidaturi de grup. Materialele pot avea maxim 1 minut. Fiecare persoană care apare în clip sub o formă care permite publicului să o recunoască trebuie să semneze un formular de acord. Formularele pentru minori trebuie să fie contrasemnate de către un părinte/tutore legal. Copiile scanate ale formularelor semnate trebuie trimise odată cu videoclipul. Autorii clipurilor care ajung pe lista scurtă a juriilor naționale vor fi contactați şi vor fi prezenta formularele în original. Formularele se pot descărca accesând linkul de înscriere la concurs.

 Regulamentul concursului în limba română poate fi descărcat accesând adresa de internet:

 http://ec.europa.eu/enlargement/news_corner/video_competition/info-kits/romania.zip

 

Context

Extinderea Uniunii Europene a rupt barierele în Europa şi a unit continentul în jurul obiectivelor şi valorilor comune ale oamenilor. UE a fost creată pentru a crea o uniune cat mai strânsă între popoarele Europei, în care deciziile să fie luate la un nivel cât mai apropiat de cetăţeni, pentru promovarea progresului economic şi social într-un mod cât mai echilibrat, susţinut constant, precum și pentru afirmarea identității europene pe scena mondială. Pornind de la 6 membri fondatori, aceste obiective au convins tot mai multe ţări să se alăture, în acest moment Uniunea Europeană numărând 28 de state membre, iar porțile sunt deschise şi altor ţări europene care doresc să se alăture şi se angajează să promoveze pacea, democrația, stabilitatea şi prosperitatea. Albania, Bosnia şi Herțegovina, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Islanda (negocierile cu Islanda au fost puse în așteptare ca urmare a deciziei guvernului islandez), Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Turcia se află acum în procesul de integrare.

Pin It on Pinterest

Share This