Cercetările arată că multe persoane nu îșii cunosc drepturile care decurg din calitatea lor de cetățeni ai UE. De exemplu, știați că puteți solicita daune de până la 1 200 EUR în cazul în care bagajul dumneavoastră nu este găsit la aterizare? Sau că puteți beneficia de sprijin din partea oricărui stat membru al UE, în cazul în care țara dumneavoastră nu are ambasadă în locul unde vă aflați, oriunde în lume? 

Printr-o colecție de povești captivante, informații utile și date interesante, #EUandME are drept obiectiv să ajute pe tinerii europeni să descopere sprijinul de care pot beneficia din partea UE pentru a face ceea ce le place. 

Cum te poți implica ?

  • Reprezint o companie, o asociație antreprenorială sau o rețea profesională:

Citiți și promovați informațiile de pe https://europa.eu/euandme/en/ cu privire la numeroasele tipuri de sprijin oferite de UE antreprenorilor tineri, precum și la consilierea care poate fi furnizată prin intermediul Rețelei Enterprise Europe. îήcurajați-i pe membrii organizației dumneavoastră să utilizeze programe de dezvoltare profesională susținute de UE, cum ar fi Erasmus Pro sau Garanția pentru tineret, în vederea dezvoltării competențelor și stimulării carierei lor.

  • Reprezint un grup de studenți sau o universitate:

UE oferă oportunități nesfârșite de studiu, formare sau voluntariat în străinătate. Aflați tot ceea ce trebuie să știți de pe site-ul https://europa.eu/euandme/en/ și vorbiți-le studenților despre programele Erasmus+, EURES sau Corpul european de solidaritate.

  • Reprezint o organizație de tineret (în domeniile sportului, culturii, cultelor etc.) sau orice altă organizație civilă/partid politic/organism public care se ocupă cu problemele tinerilor:

Aflați care sunt pasiunile membrilor organizației dumneavoastră! Sunt aventurieri nerăbdători, cu un puternic dor de ducă? Sau sunt dedicați navigării pe internet? Indiferent de interesele acestora, UE oferă programe și oportunități pentru a-i ajuta să își realizeze pe deplin potențialul. Toate informațiile relevante pot fi găsite online pe euandme.eu.

Pentru a vă implica și a-i sprijini pe membrii organizației dumneavoastră să își urmeze pasiunile, descărcați pachetul nostru informativ accesând linkul de mai jos: https://euandme-stakeholder-toolkit.prezly.com/ 

Pin It on Pinterest

Share This