Comisia Europeană organizează două sesiuni anuale de stagii în domeniile administrativ și traducere. Stagiile se adresează tuturor absolvenților de studii universitare și durează 5 luni. 

Programul de stagii este deschis tinerilor din întreaga lume care au:

– diplomă pentru cel puțin 3 ani de studiu (diplomă de licență);

– un nivel foarte bun de cunoaștere pentru engleză, franceză sau germană (nivel C1/C2 al Cadrului european comun de referință pentru limbi străine);

– un nivel foarte bun de cunoaștere al unei a doua limbi oficiale a UE (cerută pentru cetățenii din statele membre UE).

Dacă ai efectuat un stagiu într-o altă instituție sau alt organism al Uniunii Europene sau ai lucrat mai mult de 6 săptămâni sau 42 de zile calendaristice (inclusiv weekend-uri) în orice instituție europeană, organism UE, agenție executivă a UE, delegații UE sau pe lângă membri ai Parlamentului (europarlamentari), nu ești eligibil pentru un stagiu al Comisiei.

Stagiarii selectați vor primi o sumă de aproximativ 1.196,84 euro pe lună, iar cheltuielile de călătorie vor fi rambursate. Asigurarea de sănătate și accidente va fi, de asemenea, acoperită.

Perioada de înscriere este 16 iulie 2019 – 30 august 2019, ora 12.00 la prânz (ora Bruxelles-ului), pentru stagiile derulate în perioada 1 martie – 31 iulie 2020.

Pentru mai multe informații, accesați: https://ec.europa.eu/stages/home_en

Pin It on Pinterest

Share This