Fondul European de Investiţii şi cele şapte bănci membre ale grupului Erste, printre care şi BCR, au semnat în data de 19 iunie un acord de garanție pentru antreprenoriatul social prin care se angajează să finanţeze organizaţii sociale sub tutela Programului European pentru Angajare şi Inovare Socială (EaSI). 

Acordul le permite băncilor locale din reţeaua Erste, precum BCR, să furnizeze împrumuturi în faloare totală de 50 de milioane de euro pentru mai mult de 500 de organizaţii sociale în următorii cinci ani, în Austria, Croaţia, Cehia, Ungaria, România, Slovacia şi Serbia.

Grupul bancar va oferi finanțare pentru o gamă largă de sectoare ale antreprenoriatului social, fiind vizate organizații inovatoare, orientate spre mediul social, ce activează în domeniul educației, sănătății, serviciilor sociale sau ocupării forței de muncă ce provine din categorii defavorizate, marginalizate sau vulnerabile.

Antreprenorii sociali (oamenii de afaceri a căror iniţiativă de business ţinteşte să rezolve o problemă socială sau să aibă un impact social) şi organizaţiile non-profit vor putea beneficia de împrumuturi  cu o dobândă scăzută, sub o serie de condiţii speciale impuse de cadrul european.

Informații detaliate pe această temă sunt disponibile la adresa:

http://www.eif.europa.eu/what_we_do/guarantees/news/2018/efsi-easi-erste-group.htm

Pin It on Pinterest

Share This