A fost Ziua Educației în 5 octombrie2017. În contextul acestei sărbători am fost alături de elevii din licee și școli care, împreună cu echipa Centrului Europe Direct Regiunea Centru, au subliniat faptul că, pentru fiecare dintre noi, o educație de calitate reprezintă certitudinea unei vieți mai bune.

În 5 octombrie, Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, a organizat  în trei județe, la trei Licee de Artă, o serie de evenimente care au reflectat importanța cunoașterii și beneficiile educației. A fost vorba de manifestări artistice de calitate organizate de către instituțiile de învățământ, prin implicarea tinerilor în activități educative. 

 În activitățile susținute în această zi au fost implicate Liceele de Artă ”Nagy Istvan” din Miercurea Ciuc, Liceul de Artă Sibiu, precum și cel Liceul de artă ”Regina Maria” din Alba Iulia. Peste 200 de elevi, profesori și cetățeni au fost implicați și au ascultat acordurile muzicale care, prin interpretate de mai multe categorii de vârsta, au reflectat evoluția copiilor, prin educație și exercițiu. Culorile bogate sau tușele de creion din desenele și picturile lor au dezvăluit publicului cum se vede lumea prin ochii de copii, mici artiști. Dansul și vocile cristaline au întregit această zi, ilustrând, la rândul lor, că talentul și perseverența muncii sunt instrumente de care educația se folosește pentru a asigura dezvoltarea fiecăruia o nouă șansă, pentru un destin mai bun. 

După cum spunea și președintele Comisiei Europene „Europa are din nou vântul în pânze, dar nu vom ajunge nicăieri dacă nu profităm de el”. Pentru tineri în acești ani e momentul să își stabilească direcția pentru viitor. Așa cum scria Mark Twain, ”peste ani vom regreta mai mult lucrurile pe care nu le-am făcut, decât pe cele pe care le-am făcut”. Așa că fiți atenți și căutați, participați și, mai ales, întrebați dacă nu cunoașteți! Mesajul pe care am dorit să îl transmitem cu ocazia acestei zile cetățenilor, prin aceste activitățile organizate și promovate, este că educația începe de când suntem tineri și n-ar trebui niciodată să încetăm să învățăm. E foarte important să știm cu toții că avem informații, că avem sprijin din țară și din întreaga Europă, astfel ca, prin cunoaștere să dobândim educație, iar o bună educație va contribui la un viitor mai bun, la un nivel de trai așa cum îl visăm” a declarat domnul Simion Crețu director general ADR centru.

Grupurile de elevi, alături de profesori, au susținut pentru colegii lor și părinți, dar și pentru cetățeni, scurte momente muzicale, au expus desenele realizate și au implicat cetățenii în activitățile derulate de licee și Centrul Europe Direct Regiunea Centru.  Pe parcursul a câteva ore, începând cu ora 11.00, fie la sediul Liceului de artă ”Nagy Istvan” din Miercurea Ciuc și al Liceului de Artă din Sibiu, sau începând cu ora 13.00 la Mall-ul din Alba Iulia, elevi și invitați, au fost emoționați și au emoționat, transmițând prin acest elogiu adus profesorilor care i-au ghidat,  un sincer ”mulțumesc” pentru educația bună dobândită. Pentru fiecare aceasta ar trebui să fie una dintre armele cele mai puternice care ne ajută să schimbăm lumea în mai bine.

Cei prezenți au primit materiale informative, materiale promoționale, informații despre alte activități ale Centrului Europe Direct sau ale Reprezentanței CE în România, în care pot să se implice, precum și discursul președintelui Juncker despre Starea Uniunii Europene și prioritățile stabilite pentru anii următori.

Pin It on Pinterest

Share This