Te-ai gândit și tu la viitor? Unde o să fii peste câțiva ani? Ce prieteni ai, cu cine mergi în vacanțe și unde, cum îți va merge … și așa mai departe. Azi îl avem cu noi pe Darius, un tanar cu stil ;), care vă spune câteva lucruri care te-ar putea ajuta. Educația este importantă la toate vârstele.

Codul bunelor maniere o să te ajute să te potrivești în societate, fiind cel mai bun pașaport pentru diferitele faze ale vieții noastre. Ceea ce învățam de mici, ne servește tot restul vieții. Este mai ușor și plăcut când oamenii se înțeleg bine, se ajută și se comportă frumos în orice împrejurare!

Îți prezint câteva idei care cred că te vor ajuta să ai succes. Vorbesc din experiență. Sunt doar câteva reguli de comportament pe care trebuie să le urmăm toată viața, câteva principii și drepturi, despre ce și cum putem cere, despre ce trebuie să respectăm și să ni se respecte. O să am și un clip despre educație financiară, pentru că, dacă vrei să trăiești bine trebuie să știi să-ți grijești banii.

Dacă le aplici pe astea, îți garantez că-ți va merge bine.

!!! Nu uita, n-ai niciodată o a doua șansă să faci o primă impresie bună! Nu te aștepta să fie totul corect și bine, nu este și nu va fi.

Și un ultim lucru , vei cădea sau poate vei fi împins, te vei lovi, vei plânge, va durea, dar sigur trece. E o chestiune de zile. Nu lua atunci decizii, te ridici, aștepți, și în câteva zile totul va fi, cel puțin bine.

Ghidul copiilor cu stil 😉 (part.1)

Pe el și pe prietenii lui l-au ajutat. Noi zicem că o să te ajute și pe tine. La ce? Să ai un grup de prieteni faini, să fii cool, să te felicite profesorii, să fie mândri părinții tăi și să fii dat ca exemplu de urmat, de către ceilalți.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=W0DrtM33ToE 

De ce e important să-ți cunoști drepturile și responsabilitățile? (part. 2)

Drepturi, responsabilități, civism. De ce e important să știi ce sunt? Sau ce drepturi ai? Salut din nou, sunt Darius. De curând ți-am povestit despre câteva reguli, un cod al bunelor maniere cu care vei face o foarte bună impresie. Sper că nu te-am plictisit. Acum vreau să vorbim puțin despre drepturile noastre, ale tinerilor și cum le cunoaștem. O să te ajute.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=aX1q7ydFQAc

Cum să gestionezi banii sau, pe scurt, despre educația financiară (part.3)

Vrei să știi mai multe despre bani și cum să ai grijă de ei să îți ajungă cât mai mult? Sau ce e educația financiară? Sunt Darius. Am vorbit despre câteva reguli de comportament, dar și despre drepturile pe care le ai și el avem noi, cu toții. Am vorbit și despre responsabilități și despre felul în care tot ce faci când ești tânăr sau elev va avea ecou în viitorul tău. Și acum vreau să-ți spun câteva cuvinte despre educația financiară.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=sMqifczgMDw&t=19s

 

Pin It on Pinterest

Share This