Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru a avizat Acordul specific încheiat între ADR Centru și Reprezentanta CE în România, pentru derularea activităților propuse pe 2015 în cadrul Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru. În baza Acrodului specific, ADR Centru, în calitate de structură gazdă a Centrului Europe Direct Regiunea Centru, alături de Reprezentanța Comisiei Europene, au alocat fondurile necesare pentru desfășurarea activităților propuse pentru acest an și pentru promovarea Uniunii Europene, a fondurilor nerambursabile și a politicilor europene.

In acest an în care sărbătorim ”Anul European al Dezvoltării” ne vom preocupa să continuăm misiunea de informare și de sprijin a cetățenilor, vom colabora cu partenerii noștri din Brandenburg și din Republica Moldova, vom informa tinerii cum să dezvolte proiecte finanțabile din surse europene și vom continua, nu numai concursurile noastre îndrăgite, pe Facebook sau pentru presă, ci și susținerea creativității, prin programul Europa Creativă!

Acțiune

Locație

Perioadă de desfășurare

Concurs Facebook:  

Promovarea celor mai inspirate proiecte derulate de tineri sau pentru tinerii din județele ce formează Regiunea Centru.                                                                                                    

Regiunea Centru

Aprilie – Octombrie 2015

Concurs Facebook:                                                                                                       PROMOVAȚI obiceiurile și tradițiile populare, precum și obiceiurile culinare specifice diferitelor etnii și zone etnografice ale regiunii.

Regiunea Centru

Aprilie – Octombrie 2015

Concurs mas-media, adresat jurnaliștilor din Regiunea Centru din presa scrisă, online, radio și TV

Regiunea Centru

Aprilie – Octombrie 2015

Eveniment public larg: Organizarea Crosului Europei – ediția a II-a

Alba Iulia

9 Mai 2015

Eveniment: Conferinţă de promovare a priorităţilor de finanţare disponibile în perioada 2014-2020 și tematica specifică Anului European pentru Dezvoltare

Alba Iulia

Mai 2015

Eveniment: Atelier practic de dezvoltare de proiecte finanțate prin intermediul programului Europa Creativă

Sibiu

Iunie 2015

Participarea activă la Festivalul apei minerale organizat de Consiliul Judeţean Covasna

Covasna

August 2015

Participarea activă la Târgul de turism rural de la Albac organizat de Consiliul Judeţean Alba

Albac

Septembrie 2015

Participarea activă la Târgul ALEA – Energie din surse regenerabile

Alba

Septembrie 2015

Eveniment: Seminarul “Oportunități europene pentru tineri”

Brașov sau Tîrgu Mureș

Octombrie 2015

Eveniment: Premierea proiectelor de tineret din Regiunea Centru

Alba Iulia

Noiembrie 2015

 

Vă invităm astfel prin intermediul paginii de internet a Centrului (www.europedirect-adrcentru.ro) și prin intermediul rețelei de socializare Facebook să fiți alături de noi, să ne transmiteți întrebări și să participați și anul acesta la evenimentele Centrului.
Alba Iulia, 25.03.2015

Cetățenii din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureş și Sibiu prin intermediul Centrului Europe Direct, vor fi informaţi și pe parcursul următorilor ani asupra oportunităților de finanțare, a drepturilor pe care le au dacă vor să muncească, să călătorească sau să studieze în alte state membre și asupra activitatăților instituțiilor Uniunii Europene. Reprezentanții Centrului pot fi contactaţi la tel 0358/403121, la e-mail la europedirect@adrcentru.ro, sau direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12.

Pin It on Pinterest

Share This