EUROPE DIRECT REGIUNEA CENTRU A INCHEIAT EVENIMENTELE 2015 

ALATURI DE CETATENI, ELEVI, TINERI, MASS-MEDIA

Cele mai bune articole de presa din Regiunea Centru pe teme europene, cele mai frumoase obiceiuri si traditii din Romania inscrise in concursuri, dar si proiectele care au implicat elevii si tinerii in comunitate, au fost premiate in 17 decembrie 2015 la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Acestea au fost selectate in cadrul concursurilor derulate prin Europe Direct Regiunea Centru. Peste 40 de persoane au participat la acest eveniment si cu totii au plecat acasa cu cate o mica amintire din partea Europe Direct Regiunea Centru.

Pe parcursul anului 2015, prin intermediul Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru, din cadrul ADR Centru, s-au derulat trei concursuri care au urmarit implicarea cetatenilor din Regiunea Centru si Romania, precum si a jurnalistilor, in diverse activitati de comunicare cu scopul de a promova valorile europene, de a identifica aspecte unice ale regiunii si ale tarii, precum si de a identifica modele de comunicare de succes. Aceste concursuri s-au alaturat celorlalte evenimente derulate de catre centrul de informare pe teme europene Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, pe parcursul anului 2015, care au vizat atat tematica anului pentru dezvoltare europeana, dar si transmiterea de informatii privind oportunitatile de finantare nerambursabila, sau despre solutiile pe care le au tinerii dupa ce termina studiile.

”A fost un an plin de activitati in care am fost alaturi de cetateni, de mass-media, de beneficiarii de fonduri nerambursabile, dar si de cei interesati de accesarea fondurilor nerambursabile, activitati pe care le-am derulat in judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Am incheiat acest an in cel mai frumos mod, prin rasplatirea muncii celor care de obicei ne sprijina in activitatile de comunicare si prin implicarea celor care pot schimba, prin activitatile lor, comunitatea din jurul lor. Facand o scurta sumarizare a anului 2015, am avut evenimente ample, cum a fost Crosul Europei, participari la targuri tematice, dar si ateliere de scriere proiecte pentru finantare, sau seminarii de cultura antreprenoriala, pe langa aceste concursuri. Am avut peste 2000 de participanti la acest evenimente, atat din Regiune, cat si din toate celelalte parti ale tarii. Insa mult mai multi au auzit de noi, de principiile europene, de rezultatele obtinute si vom mentine aceasta standard si in 2016”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

In cadrul concursului pentru mass-media ”Europa pe intelesul tuturor” aflat la cea de-a treia editie, s-au inscris 47 de articole transmise de catre 18 jurnalisti din Regiunea Centru. Dintre aceste materiale care au prezentat diverse informatii europene, 6 au fost desemnate de un juriu format din membrii societatii civile, ca fiind scrise pe intelesul tuturor si cu tematici originale la care s-a muncit. In cadrul concursului ”Dezvaluie Europei traditiile Regiunii Centru”, s-au inscris 27 de persoane cu 33 de propuneri de retete si traditii din Regiunea Centru si din Romania, dintre care 4 au fost desemnate ca fiind castigatoare de catre cetateni, fie prin aprecieri pe Facebook, fie prin aprecierile celor prezenti la evenimentul de premiere. In cadrul concursului ”Proiecte pentru tineri”, dintre cele 6 proiecte inscrise, la care au muncit peste 60 de persoane, elevi, studenti si profesori, au fost desemnate castigatoare doua proiecte ce au vizat cetatenia activa, pregatirea profesionala fie prin educatie financiara, fie prin sprijinirea persoanelor cu scleroza multipla.
Mai multe informatii despre fiecare concurs, inscrieri, punctaje si castigatori gasiti pe site-ul http://europedirect-adrcentru.ro/, sectiunea ”Concursuri”.

Alba Iulia, 19.12.2015

 [widgetkit id=115]

 

Pin It on Pinterest

Share This