–  eveniment organizat de Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru, finanțat de către ADR Centru și Reprezentanța Comisiei Europene 

Peste 150 de mici antreprenori s-au ajutat, au muncit împreună și, alături de învățătoare și voluntari, au realizat produse handmade pentru a le pune la vânzare. În 20 decembrie 2017, la ora 13.00, aceste suflete de copii, au venit în grupuri la ”Târgul Micilor Antreprenori” și, cu emoție, au așteptat să vadă reacțiile celor care le văd produsele și dacă acestea se cumpără când trec oamenii pe la masa lor. Un eveniment de succes, plic de culoare, muzică, bucurie, zâmbete, dar și cu cadouri de la Moș Crăciun. Așa a fost ”Târgul Micilor Antreprenori” organizat de ADR Centru prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru, în parteneriat cu Fundația Comunitară Alba, cu Liceul de Arte ”Regina Maria” și mass-media.

În primele zile, micii antreprenori din clasele I-IV, alături de învățătoare, au stabilit ce produse handmade vor face și au întocmit o listă cu un necesar de materiale. Cinci școli și șase clase au dorit să se implice și au participat la acest proiect antreprenorial. E vorba de Școlile Gimnaziale ”Ion Agârbiceanu”, ”Mihai Eminescu” și ”Avram Iancu”, Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” și Liceul de Arte ”Regina Maria” cu două clase, toate din Alba Iulia.  Organizatorii au pus la dispoziția lor produsele, partenerul principal a pregătit voluntarii și așa a început activitatea în proiect. Forfotă și muncă în echipă, comunități reale, creativitate, plăcerea lucrurilor care prind viață din propriile mâini, părinți puși ”în priză” de agitația copiilor, învățătoarele care coordonează echipele și bucuria însoțită de teamă că poate un obiect sau altul place, poate nu, dar fiecare articol a fost pregătit cu suflet. Vine și ziua expoziției cu vânzare. Un business mare se crește de mic!, așa știu și cei mici acum și așteaptă, ca orice antreprenor, să le treacă pragul primii clienți, pe fața cărora speră să vadă dorință și plăcere.  

Și iată ce au spus cei ce au fost pe la târg: ”Felicitări micilor cetățeni pentru Sărbătoarea pe care ne-au oferit-o azi, înainte de Sărbători! Craciun fericit si un An nou excelent, tuturor! Te umpli de bucurie și am cumpărat și eu cu drag mai ales când am simțit cât de mult s-au implicat”, a spus domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

  • Am văzut copii fericiți! Am văzut copii muncitori si dornici sa arate ca pot face lucruri minunate pentru cei mari. Erau atât de încântați ca produsele făcute de ei se cumpăra” a spus un vizitator. 
  • Am văzut copii in straie naționale, am ascultat colinde si am știut ca viitorul va fi bun, daca si noi vom fi mai buni, mai respectuoși, mai implicați!”, a spus prezentatorul,
  • Și-au luat produsele, s-au dus prin mall sa le vândă si s-au întors cu mâinile pline de bani pe care i-am pus în săculeții fiecărei clase” a spus un voluntar care a stat cu copiii,
  • E nevoie de astfel de activități in care se creează astfel de mici comunități, in care copiii sunt implicați si responsabilizați’ a spus un părinte.

Acestea sunt câteva din vocile celor care au participat la acest eveniment de final de an 2017 și de proiect Europe Direct Regiunea Centru. Iar munca tuturor celor implicați a fost răsplătită. Ajutați de voluntarii Fundației Comunitare Alba au fost stabilite prețurile și s-au încasat banii. La final s-au strâns, din produse a căror preț era în medie de 7-8 lei, o sumă de peste 2.800 lei. Iar acești bani au fost deja predați fiecărei școli, respectiv claselor implicate. Corul și Taraful Liceului de Arte ”Regina Maria” au îmbogățit acest eveniment, alături de colinzile celor mici de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”.

Tot în cadrul acestui eveniment a avut loc și premierea celor are au participat la Concursul de benzi desenate organizate de Europe Direct Regiunea Centru, proiect finanțat de către ADR Centru și Reprezentanța Comisiei Europene. Principalul câștigător a fost Rusan Robert din Alba Iulia, urmat de Buta Andreea de la Școala de arte din Brașov, iar pe locul trei s-a situat Târziu Daria Teodora, tot de le Liceul de arte ”Regina Maria”, lucrările lor atrăgând peste 50.000 de vizualizări pe Facebook. 

[widgetkit id=”139″ name=”Micii antreprenori”]

Pin It on Pinterest

Share This