Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediţia a V-a, se va derula în această vară în perioada 17 iulie – 18 septembrie 2017 și va oferi tinerilor oportunitatea de familiarizare cu metodele de lucru ale administraţiei publice centrale.

Dincolo de activitatea zilnică în cadrul administrației centrale, stagiarii vor avea ocazia să participe la discuții și mese rotunde în prezența unor înalți oficiali ai statului român, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.

În acest moment, ediţia 2017 a Programului Oficial de Internship al Guvernului se află în etapa de pregătire. Înscrierea în cadrul programului se va face prin intermediul formularului online ce va fi disponibil curând la adresa de internet: http://internship.gov.ro/ .

Programul este destinat studenților și tinerilor absolvenți români cu vârsta de maximum 25 de ani la momentul începerii stagiului (17 iulie 2017). Cele 3 criterii de eligibilitate ce trebuie întrunite cumulativ sunt:
• cetățenia română;
• vârsta maximă admisă – data naşterii după 18 iulie 1991;
• calitatea de student/ recent absolvent a unei universităţi din România sau din străinătate.

Programul oficial de Internship organizat de către Guvernul României a debutat în anul 2013 cu 25 de interni. În anii următori, Programul a fost extins succesiv la nivelul ministerelor și instituțiilor subordonate, astfel încât, aflat în pragul celei de-a cincea ediţii, în rândul absolvenţilor Programului InternshipGovRo se numără 684 de tineri.

Programul se desfășoară în București, la sediile instituțiilor publice participante.

După cele două luni, absolvenţii vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea coordonatorului instituţional de practică care să ateste participarea lor şi abilităţile deprinse în cadrul stagiului.

Ediția din acest an este a treia din istoria programului în care stagiarii vor fi remunerați. Cuantumul bursei va fi stabilit în curând.

Stagiarii vor avea un program de lucru similar angajaților instituției în care vor fi repartizați, cu obligaţia de a lucra un minim de 120 ore lunar pentru a putea beneficia de bursa aferentă stagiului.

Alegerea poziţiilor în funcţie de domeniul de studii este obligatorie.

Pin It on Pinterest

Share This