De peste două decenii, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru coordonează procesul prin care fondurile nerambursabile sunt transformate în proiecte de dezvoltare a Regiunii Centru.

Misiunea ADR Centru în dezvoltarea echilibrată a regiunii a început prin gestionarea programelor Phare și guvernamentale, prin care s-au derulat peste 480 de proiecte cu o valoare totală de 94 milioane euro.

Începând cu 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, echipa ADR Centru a muncit alături de beneficiarii direcți ai celor aproape 1100 de proiecte, pentru a crea condiții de trai, de muncă și de studiu mai bune, pentru a îmbunătăți infrastructura rutieră, pentru a crea poli de dezvoltare economică din Alba Iulia, Brașov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș și Sibiu, centre sociale, medicale, de educație și de asistență medicală exemplare în toată Regiunea. Am susținut dezvoltarea mediului de afaceri, fie la nivel de microîntreprinderi, cât și al centrelor de afaceri mari, am dezvoltat proiecte unice de turism și am sprijinit autoritățile în redescoperirea comorilor istorice și naturale și punerea lor în valoare prin fonduri europene. Prin toate programele gestionate de noi, peste 500 milioane euro, fonduri nerambursabile, s-au concretizat în proiecte durabile în Regiunea Centru și am depășit 85% grad de absorbție a resurselor europene prin toate programele coordonate.

Acum, în perioada 2014-2020, vorbim de un buget total de peste 1,5 miliarde euro, pe care-l vom folosi pentru a păstra Regiunea Centru în topul celor mai dezvoltate regiuni din România. În esență, cele peste 1200 de proiecte pe care le-am contractat în ultimii ani, încurajează procesele de cercetare și inovare regională, utilizează bunele practici și soluțiile inteligente pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor. Fie că vorbim de dezvoltarea mediului de afaceri sau de îmbunătățirea eficienței energetice, de soluțiile sustenabile pentru transport sau de valorificarea patrimoniului, de investițiile în domeniul social sau de mobilitatea cetățenilor și bunurilor, proiectele coordonate de noi vor asigura dezvoltarea tuturor, păstrând tradițiile culturale și valorile diversității etnice ce trăiesc în armonie în cele șase județe ale Regiunii.

Continuăm munca și în următoarea perioadă de finanțare, 2021-2027, când vom avea la dispoziție un buget consistent, pentru a finanța și mai multe proiecte, pentru a susține eficient creșterea nivelului de trai al oamenilor, într-o regiune mai verde și mai conectată, mai atentă la viitorul cetățenilor săi.

Întreaga activitate a ADR Centru se concentrează pe dezvoltarea regiunii. Vom coopera cu toți cei care, în orice fel, pot și vor să influențeze dezvoltarea noastră, a tuturor, inclusiv pentru promovarea Regiunii Centru ca fiind o regiune europeană ce își valorifică inteligent oportunitățile, ținând cont de tradițiile regionale și progresul economic.

Iar câteva exemple din munca noastră și proiectele ce ne recomandă, le veți putea descoperi în paginile ce urmează.

https://europedirect-adrcentru.ro/images/rezultate-europene/mobile/index.html

 

 

Pin It on Pinterest

Share This