În perioada 19-24 august 2015, în cadrul Festivalului Dilema organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia în colaborare cu Reprezentanța CE, va avea loc întâlnirea Centrelor Europe Direct din România, coordonate de către doamna Ioana Marchiș. Această întâlnire de lucru și coordonare a centrelor se va desfășura la Alba Iulia fiind invitate toate cele 31 de Centre din rețea, conform programului propus de către Centrele Europe Direct Regiunea Centru și Europe Direct Alba Iulia, și agreat de către coordonatorul rețelei, doamna Ioana Marchiș. La o parte din evenimentele Rețelei Europe Direct va participa și Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, doamna Ambasador Angela Filote.

În cadrul acestei întâlniri a rețelei vor fi dezbătute următoarele teme:

  • noua Comisie și orientările acesteia, Planul de Investiții și modul în care Centrele Europe Direct susțin aceste obiective – doamna Angela Filote
  • Anul European al Dezvoltării, lector Stefan Cibian
  • implicarea comunitară și relația cu cetățenii, lector Oana Preda
  • planificarea 2016 și noile programe de lucru, asistența de care au nevoie centrele din partea Reprezentanței – doamnele Ioana Marchiș și Angela Filote.

Agenda întâlnirii de lucru a rețelei Centrelor Europe Direct mai cuprinde participarea la conferința inaugurală a Festivalului Dilema veche, care aduce laolaltă trei mari scriitori contemporani – Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici și Andrei Pleșu, care vor discuta despre ce mai e rezonabil și ce nu în lumea de azi. Împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România și doamna Ambasador Angela Filote, vom explora relația dintre Uniunea Europeană și “marginile” ei.

Europe Direct Regiunea Centru le propune colegilor din rețea schimbarea viziunii asupra… proiectelor europene! De aceea, gazdele și invitații vor vizita câteva proiecte Regio, dar vor participa și la activități de team-building. Tresure hunt în Parcul de Aventuri din Alba Iulia, plimbare prin Parcul dendrologic, dar și căutarea tradițiilor și a reperelor culturale din județul Alba, fie la Câlnic, fie la Mânăstirea Râmeț, vor îmbogăți experiența echipei Europe Direct din România.

De asemenea, reprezentanții Centrelor Europe Direct din România, alături de doamna Ioana Marchiș și doamna Ambasador Angela Filote vor mai participa la atelierele creative organizate de către Centrele Europe Direct Regiunea Centru și Alba Iulia în colaborare cu Fundația Comunitară Alba. Planșele creative realizate în cadrul atelierului vor fi apoi expuse și licitate în cadrul unui eveniment ce va avea loc vineri, 21 august 2015, începând cu ora 17.00. Fondurile adunate vor fi donate Centrelor de copii, administrate de către Fundația Comunitară Alba.

Pin It on Pinterest

Share This