Obiectivul premiilor RegioStars este de a identifica bunele practici în dezvoltarea regională și de a evidenția proiectele originale și inovatoare, care ar putea fi atractive și o inspirație pentru alte regiuni. Formularele de înscriere pot fi trimise până la data de 15 Aprilie 2016.

 După ce un proiect a fost selectat de un juriu independent, reprezentanți proiectelor finaliste vor fi invitați să participe la festivitatea de premiere și vor primi un certificat și o medalie. Proiectele vor fi, de asemenea, incluse într-o broșură, publicată de Comisia Europeană, precum și în baza de date on-line cu exemple bune practici. Ceremonia RegioStars din acest an va avea loc marți, 11 octombrie 2016, în timpul Săptămânii Europene a regiunilor și orașelor.

Câștigătorii fiecărei categorii vor primi un trofeu RegioStars și un certificat înmânat de comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, și Președintele juriului RegioStars. Pentru fiecare câștigător se va publica online un scurt videoclip care se va bucura de o campanie de promovare pe social media. Pentru orice alte întrebări, detalii, puteți contacta: regiostars2016@iservice-europa.eu.

Cele 5 categorii ale premiilor RegioStars 2016:

• Cat. 1 Dezvoltare inteligentă
• Cat. 2 Dezvoltare sustenabilă
• Cat. 3 Dezvoltare incluzivă
• Cat. 4 CityStar
• Cat. 5 Management eficient: subliniază diferența printr-o gestionare diferită.

Criteriile de premiere care:

a) caracterul inovativ al proiectului,
b) impactul proiectului,
c) sustenabilitatea financiară a proiectului,
d) Posibilitatea de a extrapola bunele practici ale proiectului în alte regiuni.

Pentru formularul de aplicare și ghidul de îndrumare accesați: http://ec.europa.eu/regional_policy/en/regio-stars-awards/

Pin It on Pinterest

Share This