Proiectul StartUP Hub Centru sprijină persoanele care doresc să înființeze o activitate economică non-agricolă în mediul urban. În acest sens, aveți posibilitatea de a urma cursuri gratuite de dezvoltare antreprenorială cu o durată de 40 de ore și să accesați o finanțare din fonduri europene în valoare de 38.000 euro/ proiect pentru punerea în aplicare a planului dumneavoastră de afaceri. 

Proiectul este derulat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru în parteneriat cu SC DAD Expertise SRL și este finanţat prin intermediul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020, linia de finanțare Romania Start Up Plus. 

Termenul de înscriere la Proiectul StartUP Hub Centru s-a prelungit până în data de 30 septembrie 2018. În această lună sunt organizate ultimele serii de cursuri de dezvoltare antreprenorială.

Proiectul de față se derulează în mai multe etape:

  • În prima etapă, ADR Centru organizează cursuri de dezvoltare antreprenorială pentru minim 300 de persoane, axate pe practică, respectiv realizarea unui plan de afaceri. Cursurile se derulează în perioada iunie-septembrie 2018 și durează 40 de ore, fiind organizate pe parcursul a aproximativ două săptămâni. 
  • În a doua etapă, în cadrul Proiectului “StartUP Hub Centru” se derulează un concurs de planuri de afaceri, deschis până în 15 octombrie 2018. Prin proiect se acordă 36 de granturi în valoare de maxim 177.002 lei, echivalentul a aproximativ 38.000 de euro. Detalii despre concursul de planuri de afaceri sunt disponibile la secțiunea: http://www.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=StartHub_MSPA 
  • În a treia etapă, cei care sunt selectați pentru a beneficia de sprijin financiar în cadrul proiectului vor înființa un SRL.Termenul de înființare a firmei și de încheiere a acordului de finanțare pe proiect este 31 decembrie 2018. Societățile comerciale care încheie acordul de finanțare vor angaja în termen de 6 luni minim două persoane.

Din luna ianuarie 2019, pentru 12 luni, beneficiarii vor putea utiliza avansul primit, în valoare de 75% din suma solicitată prin proiect. La momentul în care va realiza o cifră de afaceri de minim 30% din suma acordată drept avans, solicitantul poate solicita și restul de 25% din finanțare. 

Înscrierea la cursuri se face prin completarea formularului on line disponibil la adresa de internet: 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfc0IJF5HyN1ODTOGTNt3-KOg_XxIFQUZIN5ftmKfUA3qJCaQ/viewform?c=0&w=1 
Informații detaliate despre proiect sunt publicate la adresa: http://www.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=StartHub_Centru

Pentru informații despre alte surse de finanțare pentru ideea ta de afaceri, consultă Catalogul Surselor de Finanțare la adresa: http://www.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=PFCatalog

Pin It on Pinterest

Share This