”VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR!”, O IDEE BUNĂ PENTRU TINERI

Peste 500 de tineri au participat deja la suita de conferințe ”Vreau să fiu antreprenor!” în municipiile Sibiu, Alba Iulia, Sfântu Gheorghe și Târgu Mureș, la începutul lunii decembrie urmând întâlnirea de la Miercurea Ciuc cu tinerii care vor să știe cum să-și facă propria afacere.

A fi antreprenor este ca o poveste frumoasă care nu poate fi trăită de toți. Moderatorii invitați la întâlnirile de până acum au încercat să spună că doritorii trebuie să aibă “acel ceva” pentru a-și scrie visurile pe o foaie și apoi cu multă trudă să și le transforme în realitate.

Conferințele ”VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR!” sunt evenimente la care sunt invitați să participe toți tinerii care vor să afle mai multe despre antreprenoriat și să ia în considerare aceasta alternativă pentru viitorul lor. Aceste evenimente sunt organizate de către Fundația Romanian Business Leaders și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, cu sprijinul mediului universitar, al școlilor și al autorităților publice locale din fiecare municipiu în care se desfășoară conferințele.

Timp de două ore, circa 150 de tineri participă la un eveniment deschis care nu utilizează suport scris și nici prezentări power point, eveniment în care antreprenorii au ocazia să interacționeze direct cu tinerii, să-și povestească provocările prin care au trecut în dezvoltarea afacerii și totodată să stea la dispoziția tinerilor pentru a le da sfaturi și a le asculta propriile idei de afaceri. Cum au început propria afacere, cum se dezvoltă o afacere, dar și cum au făcut față eșecurilor, sunt subiectele abordate în evenimente de doi antreprenori de succes, de nivel local și național, care vor sta apoi la dispoziția tinerilor pentru a le răspunde la întrebări.

”Prin evenimentele derulate până acum la Sibiu, Alba Iulia, Sfântu Gheorghe și Târgu Mureș am căutat să venim în sprijinul tinerilor, să le oferim informații, să demontăm mituri despre termenul ”antreprenor” și să afle că a fi antreprenor presupune risc, perseverență și dorința de a schimba ceva. A fost oarecum o surpriză să vedem ce mare interes au suscitat aceste evenimente în regiune. Foarte mulți tineri au partici-pat la conferințe, s-au implicat și, cu întrebările lor, chiar ”i-au sucit pe toate fețele” pe moderatorii invitați. Poate că aceasta a fost și scânteia de care tinerii aveau nevoie: să cunoască exemplele concrete ale unor antreprenori de succes, care le-au vorbit despre modul în care, cu multă muncă și fără să renunțe, pot să reușească. Considerăm că elevii și studenții reprezintă categoria de vârsta optimă la care e bine să cu-noști adevăratul sens al termenului “antreprenor”, o vârstă la care încep să-și contureze o imagine despre ce doresc să facă pe plan profesional. Și experiența celor 18 ani de pe care-i avem în derularea de fonduri europene și de susținere a mediului local de afaceri, ne susține în a afirma că antreprenoriatul este o artă pe care nu toți o pot face”, a declarat domnul Simon Crețu, director general ADR Centru.

După evenimentul de ieri, în cadrul căruia au participat peste 130 de elevi și studenți din Târgu Mureș, ultima reuniune cu tinerii în acest an, în cadrul suitei de conferințe ”Vreau să fiu antreprenor!” va avea loc la Miercurea Ciuc, în 5 decembrie 2016, începând cu ora 13.00 în Sala Anfiteatru a Consiliului Județean Harghita.

Alba Iulia, 28.11.2016

Cetățenii din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureş și Sibiu prin intermediul Centrului Europe Direct, sunt informaţi asupra oportunităților de finanțare, a drepturilor pe care le au dacă vor să muncească, să călătorească sau să studieze în alte state membre și asupra activităților instituțiilor Uniunii Europene. Reprezentanții Centrului pot fi contactaţi la tel 0358/403121, la e-mail la europedirect@adrcentru.ro, sau direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12.

[widgetkit id=”132″ name=”Vreau sa fiu antreprenor”]

Pin It on Pinterest

Share This