În 31 octombrie 2017, începând cu ora 10.00 la  Sala Mică a Palatului Culturii din Tîrgu Mureș.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, alături de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Punctul Europa pentru cetățeni din cadrul Unității de Management a Proiectului, organizează în Târgu Mureș o sesiune de informare și de scriere de proiecte pentru finanțare nerambursabilă în domeniul cetățeniei active și înfrățirilor între localități.

 Începând cu ora 10.00, în Sala Mică a Palatului Culturii se vor discuta și aborda proiecte strâns legate de domeniul cultural. Evenimentul se adresează autorităților regionale, asociații/federații de autorități locale, comitete de înfrățire, organizații ale societății civile, instituții de învățământ și de cercetare, organizații culturale, de tineret, asociații de supraviețuitori din județele Mureș, Covasna și Harghita.

Conform statisticilor, din punct de vedere al beneficiarilor de granturi oferite prin programul Europa pentru cetățeni, în exercițiul financiar 2007-2013, județul Mureș este pe locul al doilea pe țară, cu 40 de proiecte (39 de proiecte de înfrățire și 1 proiect la Măsura de sprijin pentru organizațiile societății civile). În actualul program, din 2014 până în prezent, județul Mureș este pe locul întâi pe țară având deja 27 de proiecte de înfrățire care au primit granturi.

Înscrierile se pot face online la link-ul: http://bit.ly/2xMiv4M. Despre cerințele impuse prin acest program de finanțare, cum se înscrie on-line o cerere de finanțare, modul în care se decontează cheltuielile, bugetul alocat, dar și despre idei de proiecte, proiecte care sunt în implementare, exemple de bune practici vor discuta, alături de experții prezenți din partea organizatorilor, și reprezentanții beneficiarilor care sunt invitați să îți prezinte experința din acest program.

 

 

*****

Cetățenii din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureş și Sibiu prin intermediul Centrului Europe Direct, sunt informaţi asupra oportunităților de finanțare, a drepturilor pe care le au dacă vor să muncească, să călătorească sau să studieze în alte state membre și asupra activităților instituțiilor Uniunii Europene. Reprezentanții Centrului pot fi contactaţi la tel 0358/403121, la e-mail la europedirect@adrcentru.ro, sau direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12.   

Pin It on Pinterest

Share This