Ȋn perioada 18.03-25.03.2017, ȋn cadrul proiectului Erasmus +, MUSIC IS… LIFE LONG LEARNING, elevi și cadre didactice de la Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia au participat la o serie de activități specifice la C.E.I.P. Gloria Arenillas, Zaragoza, Spania

astfel:

  • cadrele didactice au participat la întâlniri transnaționale de proiect (discutarea metodelor de evaluare și elaborarea ghidului european incluzând metode de predare a limbii fiecărui partener, a științelor, a matematicii/informaticii prin intermediul muzicii) și activități de predare-învățare);
  • elevii au interacționat în cadrul unor activități diverse de învățare a limbii fiecărui partener prin intermediul muzicii. Atelierele organizate au urmărit dezvoltarea vocabularului și a elementelor cheie din construcția comunicării. Elevii au colaborat în cadrul jocurilor de cunoaștere, de dezvoltare a atenției, a mișcării și a ritmului în strânsă legătură cu percuția corporală. În cadrul acestui schimb intercultural elevii au lucrat cu colegii lor spanioli, polonezi, portughezi și italieni în activități și jocuri comune.

Mobilitatea din Zaragoza, Spania, le-a oferit ocazia de a se întoarce 1000 de ani în timp pentru a înțelege istoria și cultura orașului Zaragoza și a regiunii Aragon și de a păși pe urmele figurilor istorice care au locuit în castelul Aljaferia sau de a admira povestea Catedralei Nuestra Seňora del Pilar.

În iunie 2017, Liceul de Arte „Regina Maria” va găzdui elevi și profesori din cele 4 școli partenere (Spania, Italia, Portugalia, Polonia) timp de o săptămână, moment în care vor avea ocazia de a întoarce ospitalitatea partenerilor spanioli.

Directorul instituției, prof. Stelian Feraru, la întoarcerea din această mobilitate a declarat „Muzica este liantul între națiuni, limbi diverse, locuri și vremuri, prin intermediul căreia (re)descoperim lumea și prin lume, pe noi înșine. Muzica e punctul nostru de întâlnire. Nu pot găsi ceva mai frumos!”

 

Pin It on Pinterest

Share This