Agenția pentru DezvoltareRegională Centru prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, alături de Biroul Europa Creativă România și PunctulEuropa pentru Cetățeni România din Ministerul Culturii – UMP, în colaborare cu Bursa de Spectacole de la Sibiu și cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, vor organiza în zilele de 15 și 16 iunie 2015, încadrul Bursei de Spectacole de la Sibiu, două ateliere de lucru destinate operatorilor culturali. Atelierele vizează pregătirea de proiecte pentru linia de finanțare Proiecte de cooperare europeană a Programului Europa Creativă –Cultura, precum și de proiecte finanțabile prin programul Europa pentru Cetățeni.

Atelierele sunt o continuare a Conferinței ”Finanțare pentru cultură” care s-a desfășurat în același cadru în 2014. În cadrul atelierelor de lucru, reprezentanții Biroului Europa Creativă România și ai Punctului Europa pentru Cetățeni România vor susține prezentări despre condițiile specifice ale liniilor de finanțare din cadrul celor două programe, vor oferi recomandări pentru construirea unei propuneri de proiect, a unui parteneriat de succes, explicând tehnic cum se transpune o idee de proiect în formularul de cerere de finanțare și cum se completează alte documente solicitate de finanțator.

Pe parcursul celor două zile, lectorii vor încerca să răspundă la întrebări relevante precum:

– atelierul Europa pentru Cetățeni:

  • Ce oportunități de finanțare oferă Programul Europa pentru Cetățeni?
  • Cum se depun propunerile de proiecte, cum completăm formularul de cerere de finanțare și cum se alcătuiește bugetul pentru proiectele depuse la Programul Europa pentru Cetățeni?

– atelierul Europa Creativă – Cultura:

  • Ce oportunități oferă Programul Europa Creativă pentru proiectele de cooperare culturală?
  • Cum construim un parteneriat și o propunere de proiect european de succes?
  • De ce competențe avem nevoie într-un proiect de cooperare?
  • Cum se depun propunerile de proiecte și ce conține un dosar de cerere de finanțare?
  • Cum completăm formularul de cerere de finanțare și bugetul pentru proiectele de cooperare?

Atelierele se vor desfășurala sediul Primăriei Municipiului Sibiu, sala 313 (mansardă), str. Samuel Brukenthal nr. 2, după cum urmează:

  • Programul ”Europa pentru Cetățeni” în data de 15.06.2015, în intervalul 16.00-20.00 (inclusiv pauze).
  • Programul ”Europa Creativă – Cultura” în 16.06.2015 în intervalul orar 10.30 – 16.30 (inclusiv pauze).

Participarea este gratuită. Cei interesaţi sunt rugaţi să transmită formularul de înscriere și formularul cu ideea de proiect completate, precizând atelierul la care se înscriu, prin e-mail la adresa europedirect@adrcentru.ro, până cel târziu în data de 12 iunie 2015, ora 14.00. Atenție! În cazul în care numărul persoanelor înscrise depășește numărul de locuri disponibile (25 de persoane per atelier), vor avea prioritate la înscriere persoanele înregistrate ale căror formulare sunt completate integral și ale căror idei de proiect sunt relevante în relație cu prioritățile programului de finanțare prezentat în cadrul atelierului la care se înscriu.

 docx1.a.Formular_inregistrare_Europa_pt.Cetateni_15_iunie.docx

doc1.b._Formular_idee_proiect_Europa_pt.Cetateni_15_iunie.doc

docx2.a._Formular_inregistrare_Europa_Creativa_16_iunie.docx

doc2.b._Formular_ideea_de_proiect_Europa_Creativa_16_iunie.doc

pdf2.c._Sinteza_Europa_Creativa_-_pt.pregatire_atelier_16_iunie.pdf

 

Pin It on Pinterest

Share This