Vrei să îți dezvolți abilitățile de leadership și spiritul de echipă? Vrei să aduci o schimbare în orașul tău sau în școala ta? Participă la concursul Lider European, organizat de Comisia Europeană!

Concursul provoacă elevii de liceu din clasele IX-XI să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă problemelor sau oportunităților existente în comunitățile locale. Proiectele pot viza oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/ economic și de mediu.

Elevii trebuie să formeze echipe de patru membri și un profesor coordonator pentru a participa. Înscrierea se va realiza de către profesor, până la 20 octombrie 2017, ora 24:00, pe site-ul: http://europacasanoastra.ro/lider/

Ulterior, fiecare echipă înscrisă trebuie să pregătească și să încarce pe site prezentarea proiectului propus, nu mai târziu de 6 noiembrie 2017, ora 24:00. Prezentarea poate fi în format Power Point, cu text și imagini, având maxim 20 de pagini (slides), sau Videoclip cu o durată maximă de 3 minute.

Primele 8 cele mai bune proiecte vor fi premiate. Un juriu alcătuit din cel puțin 4 membri va evalua proiectele în conformitate cu următoarele criterii:

• Relația cu valorile europene – până la 20 puncte
• Originalitatea problemei rezolvate, soluția propusă – până la 20 de puncte
• Calitatea proiectului, coerența, privirea de ansamblu – până la 30 de puncte
• Impactul asupra vieții de zi cu zi, asupra țării – până la 20 de puncte
• Calitatea prezentării – până la 10 puncte

Pentru detalii despre fiecare dintre aceste etape și pentru a fi informat cu privire la regulile competiției, vă rugăm să consultați Regulamentul, disponibil pe site-ul: http://europacasanoastra.ro/lider/

Pin It on Pinterest

Share This