În 8 aprilie ne-am simțit mai tineri, făcând orele de școală altfel, împreună cu peste 30 de elevi ai Colegiului National ”Horea Cloșca și Crisan” din Alba Iulia! ”Școala altfel”, practic cum să știi mai multe și să fii mai bun, sau ce recomandări primesc tinerii pentru îmbunătățirea activităților de comunicare și informare ale Centrului Europe Direct Regiunea Centru, au fost subiectele principale aduse în discuție de reprezentanții ADR Centru și copiii de la Colegiul Naţional H.C.C. din Alba Iulia.

Un grup de elevi din clasele a IX-a a Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia cu specializări de profil atât uman, cât şi real, împreună cu profesoarele lor au dorit să cunoască activitățile Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru. Bucuroasă de oaspeți, echipa Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru a oferit informaţii elevilor despre activitatea Centrului şi a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, le-a pregătit tuturor materiale promoţionale şi materiale informative utile, ce conțin date despre Uniunea Europeană, drepturile lor, dar și despre evenimente și concursurile ce se vor desfășura în acest an.

Despre fondurile europene și beneficiile lor, despre proiectele care au finanțat restaurarea Cetății Alba Carolina și alte investiţii din municipiul Alba Iulia, dar și despre programele și oportunitățile pentru tineri, concursurile Europe Direct și colaborarea la evenimente prin voluntariat în cadrul activităților Europe Direct Regiunea Centru s-a discutat pe parcursul orei ”altfel”.

”Săptămâna altfel” care se desfăşoară pe perioada 6-10 aprilie 2015, este dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare în cadrul programului național “Să știi mai multe, să fii mai bun!”. În această săptămână cursurile nu se derulează conform orarului obișnuit al unităților de învățământ, ci după un orar special. Scopul programului este să implice toți elevii și cadrele didactice. Profesorii răspund intereselor și preocupărilor elevilor, le pun în valoare talentele și capacitățile în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curricumul național fiind astfel stimulată participarea la acțiuni cât mai diverse, în contexte nonformale.

 [widgetkit id=90]

Pin It on Pinterest

Share This