În 11 mai sărbătorim Europa, la Crosul Europei, ediția a v-a!

 EȘTI CETĂȚEAN EUROPEAN, RESPONSABIL, IMPLICAT, SĂNĂTOS?

ALEARGĂ, FII CEL MAI BUN ȘI CÂȘTIGI O EXCURSIE ÎN GRECIA

Sărbătorim Europa prin a V-a ediție a Crosului Europei la Alba Iulia

În 11 mai 2018, la ora 12.00 dăm startul celor pasionați de alergare. Dacă vreți să veniți, aveți formularul alăturat unde vă puteți înscrie. Lansăm înscrierile la Crosul Europei, un eveniment sportiv la care participă alergători din Regiunea Centru și nu numai, pentru a sărbători valorile și drepturile câștigate în calitate de cetățeni europeni, un eveniment la care toată lumea câștigă.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia, organizează în 11 mai 2018, Crosul Europei, ediția a V-a, eveniment în aer liber la care sunt invitaţi să participe toţi cetăţenii din România, care vor să facă mișcare. În acest an, alături de noi va fi și Reprezentanța Comisiei Europene din România, prin doamna ambasador Angela Cristea, împreună cu invitații proprii, precum și Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, domnul Victor Negrescu.

Sărbătorim drepturile câștigate și recunoscute în calitate de cetățeni europeni! Sărbătorim grija cu care infrastructura, mediul înconjurător, mediul economic și patrimoniul cultural se finanțează de către UE. Și unde se putea sărbători mai bine, decât în locul renăscut prin investiții de peste 40 milioane euro fonduri europene, care au redat cetățenilor Cetatea Vauban, obiectiv de patrimoniu cultural-istoric al României, cetățenilor? Unde altundeva am putea fi cunoscuți și recunoscuți decât în acest loc în care, în urmă cu 100 de ani, au participat 1228 de deputați pentru a vota Rezoluția de la Alba Iulia, prin care se semna pentru istorie Unirea Transilvaniei cu Regatul Român? După Marele Război prin care națiunea noastră s-a reîntregit, la Alba Iulia, cunoscută în prezent după numele ”Cealaltă Capitală”, principatele românești își cereau recunoașterea identității, unite, fiindcă uneau voințele românilor transilvăneni, crișeni, bănățeni și maramureșeni. În Cetatea Alba Carolina, obiectiv de patrimoniu cultural-istoric, sărbătorim și noi, cetățeni europeni, anul patrimoniului cultural al fiecărui stat european, tematica aniversară a Uniunii Europene, în anul în care noi sărbătorim Centenarul României.

Și anul acesta vă lansăm o provocare: încercați să-l depășiți pe câștigătorul celor două ediții precedente, care vrea să câștige și de data aceasta. Înscrieți-vă și câștigați marele premiu, adică o excursie de 7 zile în Grecia, cu avionul.

Fii cel mai bun la două ture de Cros și apoi poți sta la plajă! Alergi, te simți bine, te energizezi, dansezi, cânți si te distrezi, pleci acasă cu amintiri frumoase. Cel puțin pentru asta trebuie să vii la Crosul Europei de la Alba Iulia. În 11 mai 2018, la ora 12.00 dăm startul celor pasionați de alergare. Toți participanții câștigă! Avem tricouri și obiecte promoționale pentru toți alergătorii, avem articole sportive pentru cei mai buni!

Pin It on Pinterest

Share This