Doriți să demarați o activitate pe cont propriu? Acum este momentul să vă înscrieți la cursuri gratuite de antreprenoriat. La finalizarea cursurilor puteți primi chiar o finanțare nerambursabilă de 25.000 euro pentru a vă pune în practică ideea de afaceri. Nu trebuie să completați decât un simplu formular de înscriere. Dacă domeniul este eligibil, cererea dumneavoastră va fi acceptată: există peste 17.600 locuri. Foarte mportant! Competiţia de idei de afaceri va fi deschisă publicului larg, nu doar persoanelor din grupul ţintă care au participat la programul de formare în domeniul antreprenoriatului in cadrul proiectului. Prin urmare nu este obligatoriu să participați la cursuri pentru a accesa finanțarea de 25.000 de euro.

Doar în luna aprilie 2015 se primesc cereri de înscriere la aceste cursuri derulate în cadrul proiectelor finanțate prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, domeniul major de intervenție 3, cererea de propuneri de proiecte de tip strategic România Start-up. 44 de proiecte de consiliere și formare antreprenorială sunt în plină derulare, lista completă a organizațiilor ce gestionează aceste proiecte fiind disponibilă la adresa de internet:
http://www.fonduri-ue.ro/posdru/images/doc2015/176a.pdf

În cadrul fiecăruia dintre proiectele menționate se organizează cursuri de antreprenoriat pentru minim 400 de persoane. Aceasta înseamnă că vor fi disponibile peste 17.600 locuri la aceste cursuri. Cel mai important este faptul că în cadrul fiecărui proiect se va derula câte un concurs de idei de afaceri în care vor fi selectate cel puţin 40 de idei de afaceri. Astfel, vor beneficia de sprijin financiar peste 1.760 de antreprenori. Fiecare plan de afaceri selectat va fi finanţat prin acordarea unei subvenţii în cuantum de maxim 25.000 euro!

Se pot înscrie la cursuri de competențe antreprenoriale cei ce doresc să se lanseze în activități de producție și/ sau servicii în sectoarele identificate ca fiind competitive prin Strategia Națională pentru Competitivitate 2014-2020: turism şi ecoturism; textile şi pielărie; lemn şi mobilă; industrii creative; industria auto şi componente; tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor; sănătate şi produse farmaceutice; energie şi management de mediu; bioeconomie (agricultură, silvicultură), biofarmaceutică şi biotehnologii; procesarea alimentelor şi a băuturilor.

Sunt favorizați cei foarte tineri. Din totalul grupului ţintă participant la programul de formare, cel puţin 50% va fi reprezentat de persoane din categoria de vârstă 18-25 ani, înmatriculaţi in învăţământul superior. De asemenea, minim 50% din ideile de afaceri selectate pentru a primi finanţare trebuie să fie dezvoltate de persoane din grupul ţintă menționat.

 

 

Cum vă puteți înscrie la cursuri?

 

Persoanele cu domiciliul sau reședința în Regiunea de Dezvoltare Centru (Alba, Brașov Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu) și Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui) se pot înscrie la una din organizațiile de profil ce derulează proiecte comune pentru cele două regiuni: S.C. Deloitte Consultanță S.R.L., Asociația Internațională de Comunicare, Mediere și Negociere, Camera de Comerț și Industrie Brașov, Camera de Comerț și Industrie Neamț etc.

Nu se cunosc încă localitățile unde se vor desfășura cursurile, dar oportunitatea participării e deschisă tuturor celor ce locuiesc în cele două regiuni. Puteți lua în calcul inclusiv deplasarea pe distanțe mai lungi pentru a participa la cursuri.

 

Proiectul Educatie in afaceri pentru o dezvoltare economică sustenabilă este derulat de S.C. Deloitte Consultanta S.R.L. Am fost asigurați de către organizatori că înscrierea la cursuri este posibilă până în data de data de 9 aprilie 2015, deși pe site se menționează că prima etapa de înscriere se încheie la data de 27 martie 2015. Informații privind procedura de înscriere sunt disponibile la:

http://www2.deloitte.com/ro/ro/pages/about-deloitte/articles/proiectul-educatie-in-afaceri-pentru-o-dezvoltare-economica-sustenabila.html

În cazul proiectului Start-up 2014! O șansă de dezvoltare antreprenorială durabilă în regiunile Centru și Nord Est, derulat de Asociația Internațională de Comunicare, Mediere și Negociere, depunerea dosarelor de selecție se face în perioada 16 martie 2015 – 30 aprilie 2015. Informații suplimentare sunt disponibile la adresa:

http://www.exino.ro/index.php/cursuri-proiect

 

În cazul proiectului START-UP în doi pași – educație antreprenorială bazată pe inovare și ajutor de minimis, derulat de Camera de Comerț și Industrie Brașov, depunerea dosarelor de selecție se face în perioada 30 martie – 10 aprilie 2015. Informații suplimentare sunt disponibile la adresa:
http://startup.ccibv.ro/inscriere

 

Nu trebuie să completați decât un simplu formular de înscriere. Succes!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This