Timp de două zile la Alba Iulia se desfășoară un seminar de informare și atelier de scriere proiecte pentru obținere finanțare europeană pentru proiecte din domenii creative și culturale.

Seminarul de la Alba Iulia, organizat de către Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, alături de reprezentanții Biroului Europa Creativă din cadrul Ministerului Culturii, a atras peste 40 de participanți. Sesiunea de lucru ce are loc în perioada 8 – 9 iunie 2016, va fi urmată de o altă sesiune de informare ce va avea loc în data de 14 iunie 2016 la Sibiu, în cadrul Bursei de spectacole din Festivalul Internațional de Teatru.

Un număr de 40 de reprezentanți ai autorităților publice locale, centre culturale și ai organizațiilor și instituțiilor culturale din Alba Iulia, Aiud, Cugir, Brașov, Toplița, Bistrița Năsăud și alte localități participă la acest seminar de la Alba Iulia. Evenimentul are două părţi: o informare generală despre Europa Creativă şi liniile de finanţare ale Subprogramului Cultura (proiecte de cooperare europeană, traduceri literare, reţele şi platforme europene), prezentarea unor exemple de proiecte finanțate şi a aspectelor practice privind completarea şi depunerea cererilor de finanţare şi un atelier de lucru interactiv dedicat dezvoltării competențelor necesare conceperii unui proiect de succes în cadrul liniei de finanţare pentru proiecte de cooperare europeană.

”Suntem bucuroși că au venit și s-au înscris la acest eveniment reprezentanți din atâtea orașe, și nu neapărat din Regiunea Centru. De asemenea, suntem bucuroși că aceste ateliere sunt recomandate de către experți și consultanți pentru calitatea informațiilor și a evenimentelor realizate. Suntem deja la a treia ediție de ateliere pe care le organizăm pentru toți cei ce doresc să participe și am dori ca și calitatea aplicațiilor depuse să crească și să se obțină finanțări care să recunoască și să aprecieze componenta creativă din proiectele culturale propuse de către entitățile din România. După cum afirmau și colegii din Ministerul Culturii, aceste proiecte care se realizează în parteneriat cu alte țări europene nu au avut nici un lider de proiect din România și e timpul să schimbăm acest fapt”, a declarat doamna Maria Ivan, director Direcția Coordonare ADR Centru.

Pentru susținerea celor interesați să depună proiecte, acest tip de eveniment va continua la Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru.Seminarul de la Sibiu se va axa pe prezentarea liniilor de finanțare a două programe europene, respectiv Programul Europa Creativă, subprogramul Cultura (proiecte de traduceri literare, platforme care sprijină mobilitatea și promovarea creatorilor, dar și acțiuni speciale precum premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca Patrimoniului European) și Programul Europa pentru Cetățeni (proiecte de înfrățire, rețele între orașe, proiecte de implicare ale societății civile).

Ambele evenimente sunt organizate împreună cu Biroul Europa Creativă România – Subprogramul Cultura, precum și alături de Punctul Europa pentru Cetățeni România din cadrul Ministerul Culturii, cu sprijinul Primăriei Sibiu și al Teatrului Național ”Radu Stanca” Sibiu pentru evenimentul din 14 iunie.

Alba Iulia, 08.06.2016

[widgetkit id=”122″ name=”Cum se scrie un proiect”]

Pin It on Pinterest

Share This