În perioada 1 iunie – 31 octombrie 2016, echipa Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru, din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, a derulat concursul foto “What EU did for YOU?/Ce a făcut UE pentru TINE?”. Un număr de 14 concurenți s-au înscris și

au trimis fotografii din diferite județe cu diferite obiective reabilitate care au ajutat la îmbunătățirea comunității din care fac parte: Alba, Botoșani, Brașov, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Oradea, Prahova, Sibiu, Târgoviște, Urziceni. În urma acestui concurs se vor acorda trei premii fiecare în valoare de 200 euro, TVA inclus, respectiv 3 televizoare LG cu diagonala de 80cm.

În cadrul acestui concurs foto, participanții s-au putut înscrie prin transmiterea a două fotografii care să reflecte imaginile unei locații, proiect, oraș, obiective turistice etc, finanțate prin fonduri europene. Dintre cele 2 fotografii o imagine a unei locații dinainte de renovare/reabilitare/modernizare și o imagine a locației de după implementarea proiectului.

Scopul concursului de fotografie a fost de a evidenția dezvoltarea adusă comunităților prin proiectele cu finanțare nerambursabilă europeană din Regiunea Centru și nu numai. Tipurile de proiecte înscrise în concurs reflectă în imagini: drumuri reabilitate, pensiuni, orașe modernizate, cetăți, spitale, și alte obiective turistice restaurate, îmbunătățite cu ajutorul fondurilor europene din aproape toată țara.

Fotografiile transmise au fost publicate pe pagina de Facebook Europe Direct Regiunea Centru și pe website-ul www.europedirect-adrcentru.ro, într-un album destinat concursului, fiecare colaj de 2 poze reprezentând o înscriere. În vederea câștigării premiilor, concurenții au trebuit să își invite prietenii să aprecieze atât pozele postate pe contul Facebook, cât și pe cele postate pe site.

Câștigătorii concursului vor fi anunțați oficial după data de 18.11.2016 când se încheie perioada de promovare a fotografiilor, urmând ca acestea să fie analizate de către un juriu. Criteriile de punctare pentru departajarea colajelor de către juriu sunt: vizibilitatea proiectului finanțat de către UE, localizarea proiectului în Regiunea Centru, reflectarea optimă a tematicii concursului și beneficiile aduse cetățenilor, claritate/calitate imagine, numărul mai mare de like-uri pe pagina web (60%) și numărul mai mare de like-uri pe pagina de facebook (40%).

Evenimentul de premiere va avea loc în luna decembrie 2016, data exactă a ceremoniei de premiere urmând a fi comunicată ulterior pe pagina internet www.europedirect-adrcentru.ro.

Pin It on Pinterest

Share This