Vineri, 27.09.2019, ne vedem la Târgu Mureș. Vom fi la Colegiul Național „Unirea” Târgu Mureș ( 08:00 – 10:00), la Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian” Târgu Mureș (11:00 – 13:00) și la Colegiul Economic „Transilvania” Târgu Mureș (13:50 – 15:30), alături de colegii de la Reprezentanță, pentru a vorbi despre temele propuse și modul în care vă putem ajuta.

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează concursul Lider European, care se adresează tuturor elevilor de liceu din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a, în cadrul unei campanii educaționale ce abordează teme de interes cu privire la Uniunea Europeană. Concursul  Lider European este o activitate ce presupune creativitate și provocari și are rolul de a dezvolta abilitațile de lider ale elevilor și de a le face utile în contextul activităților legate de valorile și temele europene.

Ești eligibil dacă: ești elev de liceu (clasele IX-XI) și vrei să dezvolți proiecte în domeniile social, cultural, economic și de mediu.

Cum vei lucra: În echipe de 4 + 1 (patru elevi și un profesor coordonator).

Mod de înscriere: Profesorul va înscrie echipa și va încărca prezentarea proiectelor accesând platforma Lider European. (http://www.lidereuropean.ro/)

Termenul limită este 8 noiembrie 2019, ora 23:59. Cele mai bune opt proiecte vor fi premiate, iar echipele clasate pe primele trei locuri vor fi invitate să le prezinte în fața juriului, la București.

În perioada 24- 27 septembrie, echipa „Europa, casa noastră” va organiza 10 vizite în licee din patru județe ale țării: Mehedinți, Gorj, Sibiu și Mureș. În cadrul vizitelor, vor avea loc activități educaționale și interactive pe diverse teme legate de leadership și dezvoltare personală. Mai multe informații: Concursul Lider European își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbit în public, spiritul de echipă și capacitatea de lucra în beneficiul propriei comunități. Face parte din campania educațională pe teme europene „Europa, casa noastră”, o inițiativă susținută de Ministerul Educației Naționale.

Detalii Concurs:

Concursul Lider European provoacă elevii de liceu din clasele IX-XI să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă problemelor sau oportunităților existente în comunitățile locale. Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/ economic și de mediu.

Competiția își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul comunității lor. Obiectivul concursului este de a spori și consolida spiritul Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de valorile și temele europene.

Elevii trebuie să formeze echipe de patru membri și un profesor coordonator pentru a participa. Înscrierea se va realiza de către profesor, până la data de 8 noiembrie 2019 , ora 24:00, pe platforma wwww.lidereuropean.ro, accesând formularul de înscriere. După confirmarea înscrierii, proiectul propus de echipă va trebui să fie încarcat online, în format video, nu mai târziu de 8 noiembrie, ora 24:00.

 

Pin It on Pinterest

Share This