Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin proiectele EUROPE DIRECT Regiunea Centru și Color Circle, alături de Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară şi Mediu “Ernest Lupan”, vă invită să participați la Circular Economy Hackathon

un concurs de soluții în domeniul economiei circulare, organizat online în perioada 01.04 – 12.06.2021.

Circular Economy Hackathon este un concurs național de soluții ce abordează economia circulară, cu accent pe schimbări climatice, consum excesiv, producția iresponsabilă și gestionarea resurselor. Hackathon-ul se adresează echipelor de studenți, absolvenți și doctoranzi de la orice universitate din România, iar scopul acestuia este de a da naștere unor noi proiecte inovatoare și de a extinde cunoștințele și cultura în domeniul economiei circulare. Participanții vor avea ocazia să-și pună în practică cunoștințele, dar și să aplice principiile economiei circulare pentru a reproiecta contextul urban, lucrând la provocări predefinite.

Temele propuse/categorii: bunuri de larg consum, alimente, construcții, energie, proiectare, digitalizare, mobilitate și deşeuri.

Provocările vor fi definite de partenerii din industrie pentru fiecare domeniu tematic astfel:

  • Sprijinirea inovației pentru produse sau modele de afaceri pentru a face bunurile de consum complet reciclabile și / sau reutilizabile;
  • Dezvoltarea de modele de afaceri și proiecte pentru reducerea risipei alimentare și recuperarea surplusului;
  • Promovarea circularității materialelor de construcție și a construcției de clădiri sustenabile;
  • Promovarea tranziției către energie durabilă și curată;
  • Încurajarea proiectării orașelor circulare din punct de vedere arhitectural;
  • Includerea tehnologiilor digitale ca element care permite tranziția la circularitate;
  • Încurajarea micro-mobilității, partajarea și diseminarea vehiculelor electrice și sustenabile;
  • Promovarea dezvoltării tehnologiilor și proceselor care permit colectarea și recuperarea materialelor la sfârșitul ciclului lor de viață.

Premii: Un juriu va desemna câte un câștigător pentru fiecare categorie, iar premiul va fi în valoare de 600 Euro/categorie. Se va acorda și o mențiune specială pentru o idee semnificativă care poată să provină de la oricare din cele 8 categorii, în valoare de 500 Euro. Pentru cea mai inovativă soluție premiul va consta într-un stagiu de 2 zile la Bruxelles.

Fondul total de premiere e de aproximativ 5000 EURO.

Link website: https://circularhackathon.ircem.ro

Formular Participanti: https://bit.ly/3uknvG7 

Eveniment facebook: https://fb.me/e/CGZmY158 

Pin It on Pinterest

Share This