În luna decembrie, timp de două zile va avea loc Forumul Comunicatorilor din Regiunea Centru, eveniment care în acest an se va desfășură online, cu transmisiune centrală de la Alba Iulia.

Pe parcursul acestei întâlniri comunicatorii pe teme europene vor discuta despre proiecte și vor fi recompensați cei mai activi membrii ai rețelei. Evenimentul este organizat de către Centrul EUROPE DIRECT Regiunea Centru, alături de structura gazdă, Agenția pentru Dezvoltare Regională CENTRU, având în centrul atenției mass-media care s-a implicat pe parcursul anului în promovarea informațiilor europene, dar și reprezentanții societății civile care, la rândul lor, au contribuit la diseminarea informațiilor pe teme europene.

Cele două zile propuse de organizatori se vor axa pe prezentarea proiectelor europene și a activităților întreprinse pe teme de mediu, a soluțiilor identificate de către fiecare autoritate publică locală care prin fondurile europene accesate aduc o contribuție relevantă la creșterea calității vieții și a mediului la nivelul fiecărei comunități. După o scurtă prezentare a organizatorilor și a scopului activității, prima zi de eveniment, 17.12.2021 va continua cu intervenții ale participanților și cu activității interactive cu referire la așteptările membrilor din rețea. Această activitate se va continua pe parcursul celor 2 zile, prin sondaje ale căror scop este eficientizarea și îmbunătățirea activității rețelei, cum se poate extinde această rețea, pentru a transmite cât mai multe informații utile care să ajungă la cetățeni. După prezentarea impactului proiectelor europene de mediu susținută de către reprezentanții autorităților publice locale, agenda evenimentului propune participanților discuții pe tema îmbunătății acestor proiecte corelat cu așteptările lor în domeniu. Partea a doua a evenimentului din data de 17.12.2021 se va axa pe implicarea reprezentanților mass-media și a celor mai activi membri ai societății civile și premierea activității lor. În cea de-a doua zi alocată desfășurării evenimentului, 18.12.2021, participanții au propusă pe agendă o sesiune de training pe tema soluționării situațiilor conflictuale, o activitate pe care organizatorii o consideră importantă și relevantă atât pentru mediul de lucru, cât și pentru mediul personal, contribuind astfel la îmbunătățirea individuală și a relațiilor profesionale.

Scopul nostru este de a propune un eveniment prin care să oferim un cadru reprezentanților autorităților publice locale să își cunoască audiența, să discute cu mass-media, să încerce să își adapteze mesajul la cerințele celor care doresc să cunoască mai multe informații. Pentru funcționalitatea acestei rețele este esențial să se cunoască și să discute direct, cel ce dorește să transmită informații cu cel ce dorește să le primească. Vom vorbi despre modul în care folosim expresiile cele mai utile, despre ce tipuri de informații sunt mai importante pentru cei recepționează mesajul și cum anume vor ei să primească mesajele. Tratăm toate aceste aspecte atât cu o abordare în mediul profesional, cât și în cel personal, fiindcă toți cei implicați sunt oameni, cărora trebuie să le oferim motivație și dorim să le arătăm și aprecierea noastră pentru activitățile derulate” a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Context:

La începutul anului 2021, Europe Direct Regiunea Centru a lansat o activitate de actualizare a informațiilor multiplicatorilor de informații pentru crearea unei rețelei funcționale a multiplicatorilor de informații. Participanții la rețea sunt reprezentanții mass-media, influenceri și reprezentanți ai ONG-urilor sau ai unor instituții de învățământ, alături de reprezentanți ai primăriilor și consiliilor județene din cele șase județe ale Regiunii Centru, respectiv Alba, Brașov, Covasna Harghita, Mureș și Sibiu. În acest an s-au înscris în rețea peste 150 persoane, însă au fost activi mai puțini membri. Toți participanții activi vor primi materiale promoționale, inclusiv pe tema sărbătorilor de Crăciun, dar și articole utile pentru activitățile lor profesionale. Pe parcursul anului, membrii în rețea au primit informații pe teme europene, noutăți , concursuri, evenimente sau programe, pe care apoi le-au redistribuit audienței lor, astfel crescând numărul de persoane informate și de informații distribuite.

Conform sondajelor realizate la nivel regional, organizarea de evenimente dedicate și premierea activității actorilor implicați în redistribuirea informațiilor, reprezintă una dintre măsurile de informare și comunicare preferată de către mass-media și reprezentații instituțiilor. Pe lângă aceste activități, vizitele la proiecte sunt de asemenea o activitate de comunicare la care doresc să participe, iar organizatorii vor oferi și această activitate, în măsura posibilităților.

Pe parcursul anului următor, în primul trimestru, activitatea de promovare a rețelei și de înscriere în rețea se va relua, urmând ca un alt Forum al Comunicatorilor să se organizeze, preferabil în format fizic în trimestrul III, iar agenda evenimentului va propune alte activități utile și de apreciere pentru eforturile lor.

Pin It on Pinterest

Share This