S-au întâlnit 13 țări din Europa, au discutat, au analizat, au colaborat și au pus bazele unei rețele pentru solidaritate și coeziune în zonele rurale. Concluziile le-au așternut într-o broșură. 

Publicația “Coeziune și solidaritate în zonele rurale – cum se implică actorii locali în elaborarea politicilor europene” este disponibilă gratuit la: https://bit.ly/2IXPB5C

Publicația a fost realizată de funcţionari publici locali, factori de decizie, profesori universitari și ONG-uri din 13 țări: Slovenia, Bulgaria, Croația, Polonia, Ungaria, Republica Cehă, Grecia, Italia, România, Muntenegru, Serbia, Spania și Letonia, care au colaborat ca parteneri în cadrul unui proiect numit „Rețea europeană pentru solidaritate și coeziune în zonele rurale (ENSURE)” în anii 2017-2019. În decurs de doi ani, partenerii ENSURE, între care Consiliul Judeţean Alba în România, au realizat acțiuni transnaționale și acțiuni locale având în centru cele două teme principale ale proiectului: dezvoltarea rurală și cetățenia europeană.

Publicaţia este adresată factorilor de decizie politică, funcționarilor publici, experților, reprezentanților societății civile, voluntarilor și cetățenilor care sunt activi (sau care doresc să devină activi) la toate nivelurile de elaborare a politicilor și de participare democratică – de la nivel local la cel european.

Mai multe despre proiect: https://www.facebook.com/ensurenetwork/

Acest proiect este cofinanţat de Uniunea Europeană, Programul Europa pentru Cetăţeni

Pin It on Pinterest

Share This