• Video testimoniale pe tema responsabilității civice, despre rolul educației și al calității de cetățean al Uniunii Europene

În contextul sărbătorii celor 10 ani de aderare a României la UE, dar și a parcursului comun al Uniunii Europene și al României, din ultimul deceniu, evidentele schimbări și îmbunătățiri ale calității vieții, precum și drepturile câștigate de români, în calitate de cetățeni europeni, Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru va realiza două materiale audio-video care să reflecte această evoluție, din punctul de vedere al oamenilor obișnuiți.

Cele două materiale vor urmări să valorizeze responsabilitatea civică, prin sublinierea lucrurilor bune dobândite de orice persoană: educația de calitate și statutul de membru al unei comunități europene unite. Rolul educației în înțelegerea lucrurilor din jur și în dezvoltarea individuală, dar și creșterea gradului de înțelegere a problemelor comunitare, survenită în urma dobândiri statutului de cetățean al Uniunii vom fi transpuse în imagini cu oameni din viața de zi cu zi.

Centrul Europe Direct Regiunea Centru va derula – prin utilizarea Facebook-ului, dar și a celorlalte canale de comunicare, prin parteneriatele pe care le are cu colegii din celelalte Centre Europe Direct din țară și din Europa – o campanie de strângere a unor testimoniale (scurte declarații) de la cetățeni, care să răspundă cât mai simplu la întrebările: ”Pentru mine a fi european însemnă…”. ”Pe mine educația m-a ajutat să…”. Cei ce răspund vor fi rugați să se înregistreze, să își dea numele pentru fi menționat pe material și să trimită filmulețul pe adresa europedirect@adrcentru.ro, urmând ca, la finalul acestei campanii, toate testimonialele rezultate să fie unite pentru a realiza două materiale audio-video.

FOARTE IMPORTANT!!! Dacă filmarea se face cu telefonul, să aveți grija ca telefonul să fie ținut pe orizontală. Acestea vor fi distribuite prin toate canalele media de care dispunem, le vom distribui în rețeaua Europe Direct, le vom promova prin campanii Facebook și vor fi afișate la evenimentele pe care le vom organiza. Materialele vor fi primite de către toți cei ce au participat și au trimis filmulețe, fiind titrate și în engleză.

Această campanie neconvențională va evidenția, după cum susținea și președintele Juncker în discursul său, ce însemnă a fi european din punctul de vedere al cetățenilor. Va fi un suport de informații care va sublinia ce anume predomină în concepția cetățenilor, eventualele probleme pe care aceștia le sesizează, precum și drepturile, dar și beneficiile pe care le cunosc, ca locuitori ai Europei.

 

Pin It on Pinterest

Share This