Ne pregătim pentru elaborarea unui nou set de acțiuni de comunicare și informații pe teme europene, utile cetățenilor din Regiunea Centru și nu numai.

Din anul 2013, v-am ascultat opiniile și am încercat să propunem teme de interes și activități atrăgătoare pentru cetățenii din Regiune, dar cu siguranță nu știm tot și sunt multe opinii pe care nu le cunoaștem.

De aceea, am dori să știm ce anume v-ați dori sau ce v-ar interesa, pentru a ne plia cât mai mult pe așteptările și necesitățile dumneavoastră, cetățenii Regiunii Centru.  

Cum pot obține un loc de muncă în altă țară europeană? Zborul meu a fost anulat – ce drepturi am? Ce fonduri UE poate obține organizația//întreprinderea mea? Este sigur să facem cumpărături online în altă țară din UE? Există norme ale UE care să garanteze calitatea alimentelor pe care le consumăm?

Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care cetățenii le formulează deseori. Noi vă putem răspunde sau vă putem da mai multe date de contact ale organizațiilor europene care vă îndrumă, direct.

 

Opinia dvs. este cel mai bun instrument pe care îl luăm în calcul atunci când pregătim informațiile pe care vi le putem furniza, iar aceste informații trebuie să fie cât mai complete și de calitate.

Pentru ca activitățile Centrului Europe Direct din cadrul ADR Centru să fie cât mai aproape de așteptările dvs. vă rugăm să ne transmiteți părerea dvs. completând acest Chestionar: https://tinyurl.com/yysdwf2d 

Scopul Centrului de Informare EUROPE DIRECT REGIUNEA CENTRU – care funcționează în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru de la Alba Iulia – este de a face Europa și țintele europene de dezvoltare mai accesibile oamenilor din cele șase județe ale Regiunii Centru – Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu – dar și de a dezbate împreună cu toți cei interesați teme la zi privind Uniunea Europeană și politicile sale, vorbind despre prioritățile publice și viitorul continentului nostru.

Noi, echipa Centrului Europe Direct, vă oferim știri și informații despre acțiunile și programele Uniunii Europene, de exemplu: 

  • vă oferim un răspuns imediat la întrebările generale despre UE,
  • vă ajutăm să navigați pe paginile de internet publicate de instituțiile UE,
  • vă furnizăm mai multe informații specializate (dacă este necesar, vom contacta un expert din cadrul Comisiei Europene în numele dumneavoastră),
  • vă comunicăm datele de contact pentru cele mai bune surse de informații și sfaturi suplimentare,
  • vă oferim informații corecte și actualizate, în conformitate cu standardele serviciului de administrație publică – cu toate acestea, răspunsurile noastre nu au niciodată forță juridică obligatorie.

Din păcate, Europe Direct Regiunea Centru nu poate:

  1. înregistra sau înainta plângeri/probleme (dar vă putem indica persoana de contact potrivită),
  2. formula observații privind politicile UE,
  3. oferi consiliere juridică sau interpreta legislația UE pentru dumneavoastră,
  4. soluționa chestiuni care nu intră în sfera de competență a UE,
  5. contribui la promovarea opiniilor dumneavoastră politice cu privire la UE.

Totuși, pe site-ul https://europa.eu/european-union/index_ro, puteți face comentarii cu privire la propuneri specifice ale UE. De asemenea, puteți să ne urmăriți și să comentați pe platforma noastră de comunicare socială https://www.facebook.com/EDregiuneacentru . Dacă doriți, puteți influența politica UE participând la dezbaterile politice publice cu reprezentanții aleși la nivel național și european.

 

Europe Direct Regiunea Centru – răspunsuri la întrebările dumneavoastră despre UE!  Vă mulțumim pentru sprijinul acordat!

 

Pin It on Pinterest

Share This