Un nou apel pentru testarea instrumentelor de facilitare a unei cooperări transnaționale mai profunde între universitățile din Europa este deschis. Organizațiile interesate pot aplica acum pentru un nou apel Erasmus+ pentru a pilota o etichetă europeană comună de diplome și pentru a testa instrumente de cooperare instituționalizate ale UE, cum ar fi un posibil statut juridic european pentru alianțele instituțiilor de învățământ superior.

Structura apelului
Tema 1: Pilotează o etichetă europeană comună de diplomă
Buget: 1.000.000 €

Scop: sprijinirea dezvoltării și pilotajului pentru implementarea criteriilor europene privind acordarea unei etichete europene comune de diplomă.

Eticheta ar fi:
• recunoaște valoarea experiențelor inovatoare de învățare transnațională
• creșterea vizibilității, atractivității și reputației, atât în Europa, cât și nu numai, a unor astfel de programe comune furnizate de alianțele instituțiilor europene de învățământ superior;
• să fie eliberat ca certificat complementar calificărilor obținute de studenții care absolvă programe comune susținute în contextul cooperării transnaționale între mai multe instituții de învățământ superior

Pe baza rezultatelor acestor lucrări pregătitoare, Comisia va raporta Consiliului Uniunii Europene cu privire la calea de urmat către o posibilă diplomă comună bazată pe criterii europene co-create, pe baza instrumentelor Procesului Bologna.

Tema 2: Instrumente-pilot de cooperare instituționalizate ale UE pentru a explora fezabilitatea unui posibil statut juridic european pentru alianțele instituțiilor de învățământ superior.

Buget: 1.000.000 €

Scop: sprijinirea pilotajului instrumentelor europene existente pentru a facilita o cooperare transnațională flexibilă mai profundă și pe termen lung între instituțiile de învățământ superior.

Acești pași ar oferi alianțelor, pe bază voluntară, libertatea de a acționa împreună, de a lua decizii strategice comune, de a experimenta recrutări comune, de a concepe programe comune sau de a pune în comun resurse și capacități umane, tehnice, de date, de educație, cercetare și inovare.

Cum se aplică
Accesați apelul de propuneri pentru experimentarea politicilor europene în învățământul superior

Termenul limită pentru depunerea cererilor este 6 octombrie 2022, ora 17.00 CEST.

Apelul este un concurs deschis, bazat pe criterii calitative.

Mai multe detalii: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/nl/news/new-call-to-test-instruments-to-facilitate-deeper-transnational-cooperation-between-universities-in-europe

Pin It on Pinterest

Share This