PESTE 700 DE OAMENI AU RASPUNS LA PROVOCARE: AU ALERGAT SI PE PLOAIE SI PE SOARE!

Desfasurat intr-o zi cu vreme schimbatoare, in 5 mai 2017, Crosul Europei, editia a IV-a, a strans peste 1000 de oameni in inima Cetatii Vauban din Alba Iulia, dintre care 702 au si luat startul ca si concurenti.

S-a inregistrat cea mai mare prezenta de pana acum la acest gen de evenimente, prin care Centrele Europe Direct Regiunea Centru si Europe Direct Alba Iulia sarbatoresc Ziua Europei. Editia din acest an, prin care organizatorii au dorit sa sublinieze si beneficiile aduse Romaniei de cei 10 ani de cand este stat membru al UE, a fost una plina de surprize, cu momente artistice si premii deosebite. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, Fundatia PAEM Alba si Primaria municipiului Alba Iulia, respectiv structurile gazda ale Centrelor Europe Direct, au colaborat cu Consiliul Judetean Alba, DJTS Alba si Liceul de Muzica si Arte plastice din Alba Iulia, la organizarea unui eveniment de exceptie, derulat pe perioada a peste 4 ore, cu participanti din toate colturile tarii, inclusiv din strainatate. Presedintele Consiliului Judetean Alba, domnul Ion Dumitrel, a fost chiar prezent la startul intrecerii, urmarind cu atentie cum au evoluat sportivii in cursa lor.

Zona din fata Catedralei Reintregirii din Alba Iulia, in santurile Cetatii Alba Carolina, a fost azi mai animata ca oricand, inaintea startului Crosului Europei, programat la ora 12.00. Pana atunci, peste 250 de micuti de la sase gradinite si doua scoli albaiuliene au adus bucurie si culoare in ochii sutelor de spectatori la eveniment, prezentand cantecele, dansuri diverse, inclusiv pe teme muzicale europene, dar si animatie realizata de majorete, inaintea alergarii propriu-zise. Centrele Europe Direct Regiunea Centru si Alba Iulia au adus la Crosul Europei un photo-boot, dar si momente de animatie oferite celor mici, care au castigat, pe langa placerea de a fi pe scena, in fata parintilor si a sute de spectatori, inclusiv mici obiecte promotionale, in calitate de foarte tineri cetateni europeni.

”As putea spune ca azi, chiar daca vremea a fost uneori mai mohorata, pana la urma tot a iesit soarele si multi tineri sau mai putin tineri, abaiulieni sau din alte localitati, au venit la acest eveniment, zambind, alaturi de prieteni. Au fost momente spontane, toti cei prezenti s-au bucurat de muzica si de miscarea in aer liber. Credem ca au si plecat acasa cu amintiri frumoase din aceasta deosebita Cetate Europeana. Noi am privit acest eveniment ca pe un cadou, daca pot folosi o astfel de exprimare, oferit cetatenilor, de Ziua Europei. Au trecut, iata, zece ani de la intrarea Romaniei in Uniunea Europeana si, chiar daca de-a lungul anilor au fost unele ezitari si stangacii, ultimii ani dovedesc ca invatam cu totii, impreuna, sa fim cetateni europeni. Iar din punctul de vedere al institutiei noastre, pot spune ca acum suntem mai experimentati, ca tara, cu mecanismele europene. Concret, chiar si printr-un astfel de eveniment demonstram ca Romania si romanii au progresat semnificativ pe calea europeana. Suntem bucurosi ca buna noastra colaborare cu municipalitatea albaiuliana da si astfel de roade, oamenii vazand peste tot in Alba Iulia rolul pe care l-au avut Uniunea Europeana si fondurile europene in dezvoltarea orasului”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, dupa incheierea manifestarii din Alba Iulia.

”Am luat know-how-ul european si am intrat in competitie cu spiritul si ritmul invingatorior. De la cel mai tanar, la cel mai in varsta, profesionist sau amator, pentru fiecare Crosul Europei devine, de la an la an, Crosul invingatorilor. Ii felicit pe toti cei care stiu cat de important este startul intr-o competitie, in spiritul valorilor europene, si le multumesc tuturor participantilor, mai numerosi ca oricand”, a declarat domnul Mircea Hava, Primarul municipiului Alba Iulia.

Biciclete, excursii la munte, rucsaci, bratari smart, dar si diverse vouchere, au fost premiile cu care au fost recompensati cei ce au trecut primii linia de sosire la Crosul Europei, editia a IV-a. Fiecare persoana inscrisa a primit un tricou si o bratara reflectorizanta, iar cei care au parcurs in intregime cele doua trasee, de trei si de sase kilometri, au castigat multe obiecte promotionale. Este surprinzator faptul ca si in acest an, Crosul Europei a fost castigat de acelasi alergator, elev la Liceul de Muzica si Arte plastice din Alba Iulia, respectiv George Fleser. In plus, si in acest an, ca la fiecare din celealte editii ale Crosului Europei, sotii Margareta si Emil Sufletel au fost prezenti si au parcurs traseul tinandu-se de mana. Povestea de viata a sotilor Sufletel din Alba Iulia, care a inceput in anul 1959, ne-a inspirat, si, incepand cu acest an organizatorii au conferit un trofeu transmisibil, ce premiaza o minte sanatoasa intr-un corp sanatos, trofeu care se numeste ”SUFLET EUROPEAN” si a carui prima editie a intrat in posesia marelui castigator, George Fleser. Provocarea lansata tuturor la acest eveniment, de a alerga alaturi de prieteni si de alti concurenti, fie ploaie, fie soare, o tura sau doua, a fost pe deplin acceptata, lista completa a castigatorilor de premii fiind atasata acestui material de presa. Dar castigatori au fost toti cei care au participat la o activitate sportiva, derulata in spirit european.

Spectaculos a fost si momentul de final, in care sponsorul principal, DEVRON, a pus la bataie inca o bicicleta, castigata de unul dintre participanti, pe langa cele 16 seturi de premii oferite la toate categoriile de premiere.

Mediatizarea evenimentului a fost realizata de catre partenerii mass-media: Kapital TV, Alba Carolina TV, Ziarul Unirea, Radio Unirea FM, Radio Reintregirea, Radio Ardeleanul, Radio Atlas FM, precum si site-urile de stiri Pro Alba, Alba 24, Alba-Stiri, Alba Sport si altii. Sponsorii care au acordat premii sunt: Devron SRL (inclusiv cu vouchere de reducere la magazinul Alba Sport Vision pentru absolut toti participantii), Pensiunea Vraja Muntelui Arieseni, Cabana Cotul Ariesului Vadu Motilor, Hotel Parc Alba Iulia, Pepsi SA, Mercur Grup, Pensiunea Select Alba Iulia, Cafeneaua 3Est Alba Iulia, precum si europarlamentarul Victor Negrescu, care a si alergat alaturi de ceilalti concurenti. Logistica si asigurarea unor conditii propice pentru desfasurarea evenimentului au fost sustinute inclusiv de catre Serviciul de Ambulanta Alba, Crucea Rosie, Jandarmeria Alba si Politia Locala Alba Iulia.

Lista castigatorilor la Crosul Europei editia a IV-a

Alba Iulia, 5.05.2017

[widgetkit id=”133″ name=”CROSULUI EUROPEI EDITIE A IV-A A”]

Pin It on Pinterest

Share This