Vor fi disponibile subvenții pentru angajatori și pentru angajați și fonduri pentru dezvoltarea de start-up-uri

Programul “Garanţia pentru tineret” a fost lansat în România miercuri, 8 aprilie 2015. Se estimează că vor beneficia de acest program 441.000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani.

Programul este structurat pe trei trepte: finanțarea uceniciei și a stagiilor pentru viitorii angajați, finanțarea prin prime de mobilitate și subvenții acordate angajatorilor. De asemenea, sunt alocate fonduri pentru dezvoltarea de start-up-uri prin pachete integrate de până la 30.000 de euro de persoană. Informaţii cu privire la integrarea pe piaţa muncii a tinerilor prin susţinerea unei idei de afacere vor fi publicate pe site-ul http://garantiapentrutineret.ro/

Programul finanţat cu 470 de milioane de euro în perioada 2014-2020, oferă beneficii firmelor care angajează tineri cu vârsta până în 24 ani. Angajatorii vor primi o subvenție de 200 de euro și 500 de lei pe lună, pentru fiecare salariat, pe o perioadă de un an, cu obligaţia de a păstra locul de muncă cel puţin 18 luni. Programul mai prevede ca angajatorul care menţine locul de muncă mai mult de 18 luni să fie scutit de plata contribuţiei la şomaj pentru 24 de luni. În ceea ce priveşte cursurile de ucenicie, angajatorii vor primi lunar 250 de euro şi 300 de lei pentru o perioadă de 1-3 ani, iar pentru stadii de specializare, 300 de euro şi 750 de lei.

Campania de promovare a programului se va desfăşura în primul rând în mediul online, respectiv pe Facebook, Youtube, Google, e-jobs, best-jobs și pe site-ul Comisiei Europene. De asemenea, vor fi afişate informaţii despre program în staţiile de metrou şi autobuz din Bucureşti, precum şi în staţiile de autobuz din 10 oraşe ale ţării.

 

Pin It on Pinterest

Share This