În perioada 1 mai – 15 Noiembrie 2017, echipa Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru, din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, vă invită să participaţi la Concursul de benzi desenate și text, tip storytelling, ”10ROinEU”.

Scopul concursului:
Prin acest concurs se dorește valorizarea tinerelor talente interesate de lumea benzii desenate, prin ilustrarea, într-un colaj de 2-6 desene, a unor tematici selectate de organizator. Se vor premia cel puțin 3 povești (storytelling) desenate, realizate prin grafism și bandă desenată. Desemnarea celor mai bune povești desenate va fi realizată de către un juriu format din elevi și profesori, fiind selectate cele mai expresive povești. Ținând cont că respectiva poveste va fi promovată prin social media, juriul va lua în considerare numărul de like-uri obținute, calitatea desenului și evidențierea Regiunii Centru în benzile desenate.

Tematica concursului (informații disponibile pe www.europedirect-adrcentru.ro la secțiunea Știri)
– una dintre problemele identificate de cetățenii români (respectiv sănătate, securitate socială, șomaj, situația economică) și o soluție care să reflecte modul în care UE a sprijinit sau poate sprijini rezolvarea problemei;
– aniversarea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană și beneficiile obținute de România în această perioadă;
– aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma și evoluția Uniunii Europene;
– informații cuprinse în Cartea Albă a Europei și cele 5 scenarii propuse pentru viitorul Uniunii Europene;
– alte informații sau teme europene ce ilustrează beneficiile sau soluțiile propuse pentru o mai bună comunicare sau dezvoltare a comunității.

Înscrierea în concurs:
Concurentul se înscrie în concurs prin primirea de către organizator (pe adresa de e-mail: europedirect@adrcentru.ro, prin poștă sau direct) a următoarelor:
• Fișa de înscriere (anexată prezentului Regulament) completată cu toate datele de contact respectiv: nume şi prenume, telefon, adresa poștală, adresă de e-mail. În cazul în care vă veți afla printre câș-tigători, vi se va solicita o copie scanată a actului de identitate.
• Planșa de bandă desenată sau o imagine lizibilă a colajului de desene, precum și pentru fiecare de-sen din colaj, fiind marcată succesiunea desenelor în cadrul benzii desenate.
• Precizarea pe scurt a story-ului (poveștii) ilustrat în imagini.
• Cel puțin o poză a lucrării și a candidatului în timpul realizării lucrării pentru a putea fi promovată ulte-rior pe pagina de internet a EDIC Regiunea Centru precum și în social media.

pdfRegulamentul concursului 

 

Pin It on Pinterest

Share This